Marián Kuffa odkázal Zuzane Čaputovej a Ľudovítovi Ódorovi a pozdravil Róberta Fica a Andreja Danka
01 | 09 | 2023 I Gabriela Fedičová

Prezidentka Zuzana Čaputová a poverený predseda vlády Ľudovít Ódor sa odmietli zúčastniť na odovzdávaní Štátnej ceny Jozefa Miloslava Hurbana. Denník Štandard konštatuje, že dôvodom ich neúčasti na ceremoniáli mal byť fakt, že jedných z ocenených je katolícky kňaz Marián Kuffa. Marián Kuffa odkázal Zuzane Čaputovej a Ľudovítovi Ódorovi a pozdravil Róberta Fica a Andreja Danka.

"Zuzana Čaputová a Ľudovít Ódor dnes ukázali svoju pravú progresívno-liberálnu nenávistnú tvár. Odmietli prísť na odovzdávanie štátnych cien pri príležitosti 31 výročia prijatia ústavy. Hovorí sa, že dôvodom má byť, že jedným z ocenených je kňaz Marián Kuffa," píše na sociálnej sieti Tomáš Taraba, kandidát z kandidátnej listiny SNS.

Progresívne Slovensko chce vymazať z ústavy cyrilo-metódsku tradíciu a definíciu manželstva ako zväzku muža a ženy, myslí si Taraba,

Marián Kuffa po slávnostnom ceremoniály požehnal prezidentke Slovenskej republiky a Ľudovítovi Ódorovi.

Video zdieľal Tomáš Taraba, poslanec NR SR

"...všetci tí, ktorí majú opačné názory, nie sú moji nepriatelia. Nepriateľská je tá filozofia, ktorú žiaľ podporuje aj pani prezidentka, aj pán predseda vlády, pretože gender ideológia je proti Bohu, proti prírode, proti zdravému ľudskému rozumu a proti solídnej vede," povedal Marián Kuffa v odkaze.

Celý rozhovor si môžete vypočuť vo videu:

Nech žije Fico, nech žije Danko! Uviedol na pôde NR SR, kňaz Marián Kuffa, počas preberania štátnej ceny Jozefa Miloslava Hurbana

"...chcem poďakovať pánovi Ficovi. Bol to prvý priemiér, ktorý sa postavil a povedal, že cez neho gender neprejde. Dodržal slovo. Chcem tak isto poďakovať pánovi Dankovi, trikrát dal, keď sa pani prezidentka, pán prezident pred ňou, tak isto vyhovárali, on dal tretíkrát do parlamentu a nakoniec bol porazený istanbulský dohovor...," uviedol kňaz Kuffa okrem iného vo svojej reči bezprostredne po prevzatí štátnej ceny Jozefa Miloslava Hurbana.

Čaputová a Ódor odmietli prísť

Hovorca Úradu vlády SR poskytol stanovisko, podľa ktorého sa predseda vlády Ľudovít Ódor rozhodol pre neúčasť na slávnostnej schôdzi NR SR v súvislosti s prebiehajúcu, respektíve vrcholiacou predvolebnou kampaňou, s tým, že sa snaží nebyť jej súčasťou.

Kancelária prezidentky SR uviedla, že prezidentka sa na odovzdávaní štátnych cien J. M. Hurbana nezúčastňuje, pričom výnimkou bolo vlaňajšie slávnostné odovzdávanie ocenení pri príležitosti 30. výročia prijatia ústavy.

Štandard však poukázal na oficiálny program osláv Dňa ústavy SR, ktorý naznačuje, že pôvodne sa s účasťou prezidentky na ceremoniáli počítalo.

Ocenený kňaz Marián Kuffa je známy svojou charitatívnou činnosťou. Pôsobí v obci Žakovce (okres Kežmarok) a je štatutárom občianskeho združenia a sekulárneho inštitútu s názvom Inštitút Krista Veľkňaza. Kuffa čelil kritike v súvislosti s niektorými svojimi výrokmi na adresu homosexuálov.

Viac v článku:

Čaputová a Ódor BOJKOTOVALI odovzdávanie ocenenia! Je za tým známy katolícky kňaz?
Prezidentka Zuzana Čaputová a poverený predseda vlády Ľudovít Ódor sa odmietli zúčastniť na odovzdávaní Štátnej ceny Jozefa Miloslava Hurbana. Ocenili aj Gašparoviča Denník Štandard konštatuje, že dôvodom ich neúčasti na ceremoniáli mal byť fakt,... Čítať ďalej
01 | 09 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme


Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik