Republika nie je partner pre Hlas. Uhrík reaguje(VIDEO)
23 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Predseda Hlasu Peter Pellegrini na pondelkovej tlačovej besede po tom, čo sa nepodarilo otvoriť mimoriadne zasadnutie NR SR, ktoré iniciovala strana Smer, z povolebnej spolupráce definitívne vylúčil aj hnutie Republika. Vysvetlil aj, v čom sa ich názory nezhodujú.

Nedeľná diskusia

„Chceli sme vystúpiť z NATO, ale nevyzbierali sme dosť podpisov na referendum. Musíme rešpektovať verejnú mienku,“ povedal Uhrík v relácii Na telo (20. augusta) a vyslovil názor, že ak už musí byť Slovensko v NATO, malo by byť neutrálne.

Milan Uhrík z Republiky a Jaroslav Naď z Demokratov sa stretli!
Mimoparlamentná strana Demokrati neodstúpi z volieb. Zdôraznil to podpredseda strany Jaroslav Naď v nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo. Líder hnutia Republika Milan Uhrík potvrdil, že chcú v najbližších štyroch rokoch zorganizovať... Čítať ďalej
20 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nie je to partner pre Hlas

Na pondelkovej tlačovej besede preto Peter Pellegrini vyhlásil, že Hlas do koalície s hnutím Republika rozhodne nepôjde. Naopak, Pellegrini henutie kritizuje kvôli zámeru zorganizovať referendum na tému vystúpenia z NATO.

„Týmto včerajším vyhlásením predsedu Republiky môžeme definitívne vyhlásiť, že Hlas nikdy nepôjde do žiadnej volebnej koalície s touto politickou stranou aj z titulu týchto jeho vyjadrení a názorov na to, kde má byť medzinárodne ukotvené Slovensko," vyhlásil Pellegrini s tým, že Hlas nebude nikdy spolupracovať so subjektmi spochybňujúcimi slovenské členstvo v euroatlantických štruktúrach.

Milan Uhrík nerozumie

Predseda hnutia Republika v tom, že by mali o odchode odísť z NATO nevidí problém.

„Do NATO nás dostala vláda bez referenda, u susedov na Ukrajine zúri vojna spôsobená najmä snahou o rozpínanie NATO smerom k Rusku. Krajiny NATO tento konflikt aktívne podporujú, dokonca už aj posielaním stíhačiek F-16. Hegerova vláda umožnila Američanom zriadiť si na Slovensku ešte aj vlastné vojenské základne. Hrozí, že z tohto všetkého môže vzplanúť skutočne veľká vojna v Európe,“ vyratúva Uhrík, ktorý za úplne normálne považuje to, že ich zaujíma názor občana. Nerozumie tiež, že pre predsedu Hlasu je prolémom demokracia. Je povinnosťou politikov zvoliť iný, ako doterajší prístup v zahraničnej politike Slovenska, ktorý v ľuďoch vyvoláva obavy.

Čo vlastne chcú?

„Odmietajú Fica, odmietajú Uhríka, pričom Pellegrini sa už dlhšie netají tým, že radšej ako s vlastencami chce ísť do vlády so SASkou a Progresívcami,“ nerozumie Uhrík Hlasu, pričom podľa neho je dobré, že Hlas sa odhaľuje už pred voľbami, pretože volič má možnosť rozhodnúť sa pre strany, ktoré mu dajú záruku, že s PS sa po voľbách dokopy nedajú.

HLAS myslí aj na mladých! Ponúka pre nich riešenie
HLAS - sociálna demokracia považuje za jednu z priorít zastavenie odlivu mladých ľudí do zahraničia, a preto ponúka výraznú podporu pre podnikové štipendiá. " Fakty sú doslova strašidelné. Každý piaty slovenský vysokoškolák študuje v zahraničí.... Čítať ďalej
22 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik