Zuzana Čaputová podáva trestné oznámenie na Roberta Fica! Fico má odkaz!
18 | 08 | 2023 I Gabriela Fedičová

"Už majú ministerstvo obrany a vojenské spravodajstvo, plne kontrolujú ministerstvo vnútra, Úrad špeciálnej prokuratúry, po odvolaní Aláča dostanú aj SIS. Potom po voľbách 30. 9. 2023 prezidentka odmietne poveriť víťaza volieb zostavením vlády a jej sluha Ódor môže kľudne vládnuť ďalšie mesiace," myslí si Robert Fico, predseda strany SMER - SSD, na ktorého má Zuzana Čaputová podávať trestné oznámenie a ktorý má odkaz pre všetkých!

"Riaditeľ SIS ALÁČ – ZADRŽANÝ! A že nejde o PREVRAT!" Začína svoj príspevok na sociálnej sieti predseda, najsilnejšej opozičnej strany SMER - SSD, Robert Fico.

"Riaditeľa SIS M. Aláča, NAKA zadržala a ako dôvod uviedla, že môže ovplyvňovať svedkov. To sa nedá bez predbežného súhlasu špeciálnej prokuratúry. Takýto zásah nie je možný bez vedomia prezidentky Z. Čaputovej." Uviedol Robert Fico na svoje sociálnej sieti.

"Už majú ministerstvo obrany a vojenské spravodajstvo, plne kontrolujú ministerstvo vnútra, Úrad špeciálnej prokuratúry, po odvolaní Aláča dostanú aj SIS. Potom po voľbách 30. 9. 2023 prezidentka odmietne poveriť víťaza volieb zostavením vlády a jej sluha Ódor môže kľudne vládnuť ďalšie mesiace," myslí si Fico.

"Sorosova Čaputová – demokracia na Slovensku – 1:0! A prezidentka podá na mňa za toto všetko trestné oznámenie. Preboha, Slovensko, zobuďme sa! Toto je normálny prevrat. Povedala totiž, že obvinenia Fica, že akcia NAKA prebehla s jej vedomím, pripíše do trestného oznámenia, ktoré ide na neho podať," konštatuje Robert Fico na sociálnej sieti v reakcii na prezidentku SR, Zuzanu Čaputovú.

VYHLÁSENIE Zuzany Čaputovej PO ZASADNUTÍ BEZPEČNOSTNEJ RADY

Žiaden policajný prevrat v štáte sa nekoná. Chod inštitúcií, ktorých členovia boli obvinení po zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), je zabezpečený a sú funkčné. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová po piatkovom rokovaní bezpečnostnej rady.

Podčiarkla tiež, že priestor na intervenciu politickej moci a vyvodenie zodpovednosti voči polícii by sa vytvoril po tom, ak by prokuratúra a súdy konštatovali nedôvodnosť trestných stíhaní.

"Žiadny policajný prevrat na Slovensku neprebieha, prebieha vyšetrovanie trestných činov, o ktorých rozsahu sa v médiách veľa popísalo," uviedla prezidentka s tým, že viaceré podozrivé osoby sa už priznali, viacerí sú obvinení a niektorí aj právoplatne odsúdení. Hlava štátu rozumie, že občania sú zmätení a nevedia, čomu veriť. "Akýkoľvek policajný zásah vo vedení bezpečnostných zložiek je z hľadiska fungovania demokracie veľmi citlivý. Nehovoriac o tom, že tieto kroky sú pozorne vnímané nielen doma, ale aj v zahraničí," povedala. Ubezpečila preto verejnosť, že všetky dotknuté inštitúcie vedú ich námestníci a vykonávajú potrebné kroky k partnerom v zahraničí i doma.

Poznamenala, že súčasná situácia politikov neoprávňuje robiť predčasné závery. Relevantnú odpoveď o zákonnosti a dôvodnosti konané v právnom štáte môže dať podľa jej slov iba dozorujúca prokuratúra a príslušné súdy. Skonštatovala, že v blízkej dobe sa dozvieme, či bude podaný návrh na väzobné stíhanie, aj postoj prokurátorov a súdov. "Ak by súdy po takomto postupe polície konštatovali napríklad nedôvodnosť trestného stíhania, potom by bol priestor na intervenciu politickej moci a vyvodenie zodpovednosti smerom k polícii. Dnes v takejto situácii však nie sme," deklarovala prezidentka.

Prezidentka zároveň odmietla, že by o zákroku polície vedela dopredu. "Akékoľvek informovanie akéhokoľvek politika o pripravovaných krokoch polície by bolo nezákonné," podotkla. Proti falošným obvineniam sa mieni brániť a podobné klamstvá budú podľa jej slov súčasťou podania na súd voči lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi.

VYHLÁSENIE Zuzany Čaputovej PO ZASADNUTÍ BEZPEČNOSTNEJ RADY
Žiaden policajný prevrat v štáte sa nekoná. Chod inštitúcií, ktorých členovia boli obvinení po zásahu Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), je zabezpečený a sú funkčné. Vyhlásila to prezidentka SR Zuzana Čaputová po piatkovom rokovaní bezpečnostnej... Čítať ďalej
18 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik