Ukrajina na samite G20? India má jasný odkaz!
17 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

V Kyjeve uviedli, že hľadajú pozvanie na summit G20. Námestník ministra zahraničných vecí Ukrajiny: Kyjev sa chce dostať na summit G20 a hľadá pozvanie

Kyjev pracuje na získaní pozvánky na summit G20 v Indii, povedal námestník ministra zahraničných vecí Ukrajiny Mykola Tochitsky, jeho slová cituje vydanie European Pravda.

“My a partneri pracujeme na tom, aby sme boli medzi pozvanými – ako s Indiou, tak aj s ďalšími partnermi, ktorí sú medzi účastníkmi tohto summitu. Spolu s partnermi pracujeme na tom, aby sme dostali pozvanie na summit,” povedal.

Ukrajinské úrady sa podľa Tochitského chcú akcie zúčastniť kvôli tomu, že sa tam bude diskutovať o ekonomických problémoch.

Indický minister zahraničných vecí Subramanyam Jaishankar dnes skôr vysvetlil, prečo Volodymyr Zelenskyj nebol pozvaný na summit G20. Zdôraznil, že na stretnutí sa bude diskutovať o problémoch svetového ekonomického rastu. Jaishankar poznamenal, že nadchádzajúce stretnutie nie je Bezpečnostnou radou OSN a G20 sa nezaoberá otázkami globálnej bezpečnosti.

India sa ujala predsedníctva G20 1. decembra. Predsedníčkou bude jeden rok, od 1. decembra 2022 do 30. novembra 2023. Očakáva sa, že India počas tohto obdobia usporiada viac ako 200 stretnutí G20 po celej krajine. Summit G20 na úrovni hláv štátov a vlád je naplánovaný na 9. a 10. septembra v Naí Dillí.

Sedem KATASTROF Bidenovej zahraničnej politiky. A NIKTO NEPYKÁ!
V utorok sme si pripomenuli druhé výročie pádu Kábulu, čo je určite najhoršia z chýb prezidenta Joea Bidena v zahraničnej politike a pravdepodobne patrí medzi najhoršie v histórii americkej administratívy, píše John Hayward pre americký portál... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik