Prieskum: Za predpísané lieky doplácajú takmer všetci Slováci
17 | 08 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Za predpísané lieky doplácajú takmer všetci Slováci. Najčastejšie je suma v rozmedzí od jedného eura do 50 eur. Vyplýva to z prieskumu pre Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS), ktorý sa realizoval od 10. do 17. apríla na vzorke 1014 respondentov.

"Takmer každý z opýtaných, 96 percent, v prieskume priznal, že dopláca za predpísané lieky. Z hľadiska vynaloženej sumy najfrekventovanejší interval bol od jedného do 50 eur. V tomto rozmedzí doplácalo za lieky na predpis 36 percent pacientov," spresnil úrad.

Prieskum tiež ukázal, že 93 percent občanov si aspoň raz do roka zvykne kúpiť voľnopredajné lieky. Míňajú na ne väčšinou jedno euro až 50 eur (33 percent) alebo 51 až 100 eur (29 percent).

Začínajú súdne procesy za vakcinačnú genocídu 
Nemecko začalo ako prvé proces s firmou Pfizer-Biontech na štátnej úrovni. Pridalo sa Holandsko. Takisto stovky Čechov žiadajú odškodné za vedľajšie účinky, alebo smrť spôsobenú vakcínou. „Odborníci“ hovoria, že bude ťažké dokázať, že zdravotné... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik