Pellegrini JASNE: Policajné ovplyvňovanie volieb je NEPRÍPUSTNÉ
17 | 08 | 2023 I Ivan Mihale

Zatýkanie najvyšších predstaviteľov bezpečnostných zložiek šesť týždňov pred parlamentnými voľbami je neprípustným ovplyvňovaním rozhodnutia voličov. Vyhlásil to predseda mimoparlamentnej strany Hlas-SD Peter Pellegrini v reakcii na zásah Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) u šéfa Slovenskej informačnej služby (SIS).

Jasná zodpovednosť!

Politickú zodpovednosť za situáciu podľa jeho slov nesie prezidentka SR Zuzana Čaputová, premiér Ľudovít Ódor aj špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Pellegrini zdôraznil potrebu silného štátu, ktorý zabezpečí transparentnú civilnú kontrolu nad ozbrojenými zložkami.

Nezvratné dôkazy práve teraz?!

"Úzka skupina vedenia polície a Špeciálnej prokuratúry sa snaží Slovensku nahovoriť, že práve teraz, po troch rokoch vyšetrovaní, získali nezvratné dôkazy na ozbrojené zásahy voči predstaviteľom štátnej moci, ktorí im jednoducho nevyhovujú. Toto je dôvod, prečo má Slovensko napriek všetkým demokratickým pravidlám voľby až desať mesiacov po páde Hegerovej vlády. Potvrdzujú sa vyhrážky Igora Matoviča a Richarda Sulíka, že do volieb musí stihnúť polícia pozatvárať predstaviteľov opozície a všetkých, ktorí stoja v ceste policajno-prokurátorskému valcu," tvrdí Pellegrini a potvrdzuje slová o snahe pozatvárať predstaviteľov politickej opozície ešte pred voľbami.

Becík z Hlas - SD: DOVOZ Z UKRAJINY MUSÍ BYŤ ZAKÁZANÝ!
Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja a člen predstavenstva strany HLAS – sociálna demokracia Branislav Becík opäť ostro kritizuje dovoz nekvalitných poľnohospodárskych obilnín a produktov z Ukrajiny. „Po kontaminovanej pšenici tu máme po... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičová

"Medové" Prosgresívne Slovensko

Rovnako v tom vidí dôvod, pre ktorý sa vedenie polície s pomocou prezidentky a premiéra Ódora zbavilo ministra vnútra Ivana Šimka. "Potrebovalo mať voľné ruky na toto ovplyvňovanie volieb prostredníctvom orgánov činných v trestnom konaní, ktoré v slovenskej histórii nemá obdobu," vyhlásil a dodal, že za výčiny polície tak nesie plnú politickú zodpovednosť prezidentka republiky, predseda úradníckej vlády, špeciálny prokurátor a skutočné vedenie ministerstva vnútra, v ktorom sa politicky čoraz viac presadzuje hnutie Progresívne Slovensko.

TOTO je ale priorita

Policajné ovplyvňovanie parlamentných volieb treba rozhodne odmietnuť a odsúdiť. Je to postup, ktorý neprípustným spôsobom nastoľuje falošnú hlavnú tému volieb a ktorý nepomáha ľuďom. Pomáha tým, ktorí zatýkajú, ale aj tým, ktorých zatýkajú. Tento prístup nijakým spôsobom nerieši skutočné problémy ľudí na Slovensku – obrovské zdražovanie, vysoké ceny potravín a energií, smutný stav zdravotníctva a pretrvávanie regionálnych rozdielov. Skutočným riešením týchto problémov je silný štát, ktorý ako jediný dokáže pomôcť ľuďom. Silný štát, ktorý zároveň zabezpečí transparentnú civilnú kontrolu nad ozbrojenými zložkami, aby namiesto zasahovania do politiky pracovali pre ľudí. Pripomenul Pellegrini priority štátu.

HLAS - sociálna demokracia prináša revolúciu do financovania športu
Líder strany HLAS – sociálna demokracia Peter Pellegrini dnes predstavil päť zásadných zmien vo financovaní slovenského športu. „Chcem jasne povedať, že športové odvetvie si zasluhuje väčšiu pozornosť od vlády, väčšiu pozornosť od štátu a silný... Čítať ďalej
16 | 08 | 2023 | Gabriela Fedičoví

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik