Lukašenko straší susedov! Schyľuje sa ku konfliktu?
09 | 08 | 2023 I Milan Laca

Litva a Poľsko sú v panike! Bielorusko cvičí armádu!

Minsk sa rozhodol usporiadať rozsiahle vojenské cvičenia 15 kilometrov od koridoru Suwalki.

Aby vedeli...

V Bielorusku sa začali rozsiahle vojenské cvičenia, ktoré vystrašili Poľsko a Litvu. Podľa oficiálnych údajov ministerstva obrany Bieloruska sa na cvičisku Gožskij začali rozsiahle manévre. Cvičisko sa nachádza len 12 kilometrov od koridoru Suwalki, čo vyvolalo paniku v Poľsku a Litve. Hlavnou príčinou sú špekulácie, že ruské jednotky Wagner, dislokované v Bielorusku, by sa mohli pokúsiť obsadiť tento región a priamo spojiť Bielorusko s ruskou prímorskou Kaliningradskou oblasťou.

Fiasko NATO: nebude žiadna ukrajinská protiofenzíva 2.0
Ukrajinská protiofenzíva je už mŕtva a žiadna protiofenzíva 2.0 nebude. V rozhovore to uviedol brazílsky novinár Pepe Escobar. Úplné fiasko Severoatlantickej aliancie je za dverami a v porovnaní s ním Afganistan podľa neho ani nevyzerá ako... Čítať ďalej
08 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Cvičia

Ide o veliteľsko-štábne cvičenie so 6. mechanizovanou brigádou Ozbrojených síl Bieloruskej republiky. Zapojilo sa doňho veľké množstvo vojenskej techniky, ktorá plní zadané úlohy. Podľa nepotvrdených správ sa tam môžu nachádzať aj jednotky Wagnerovcov, ktoré cvičia bieloruskú armádu. Je pravdepodobné, že samotné cvičenia pri hraniciach s NATO sú reakciou Minska na rozmiestnenie veľkých síl Aliancie na hraniciach zväzového štátu s Ruskom.

Šojgu varuje 

Plány Varšavy na vytvorenie pravidelného poľsko-ukrajinského spojenia na údajne zaistenie bezpečnosti západnej Ukrajiny sú v skutočnosti spojené s túžbou Poľska okupovať toto územie, vyhlásil ruský minister obrany Sergej Šojgu.

Poľské snahy

Podľa ruského ministra je dnes Poľsko hlavným nástrojom protiruskej politiky USA. Začalo masívne nakupovať zbrane zo Spojených štátov, Veľkej Británie a Južnej Kórey, s cieľom vybudovať „najmocnejšiu armádu“ v Európe. "Okrem toho existujú plány na vznik takzvaného poľsko-ukrajinského spojenia, údajne na zaistenie bezpečnosti západnej Ukrajiny, ale v skutočnosti - na následnú okupáciu tohto územia," povedal Šojgu na stretnutí rady ministerstva obrany.

Rusko nebude čakať

Minister oznámil plány Ruska posilniť zoskupenie vojsk na západných hraniciach. Podľa Šojgu musí Moskva reagovať na hrozby, ktoré vznikajú v súčasnom prostredí.

Biden dal nečakane Rusku TROMF do rúk
Rozhodnutie amerického prezidenta Joea Bidena vyhlásiť územie na ťažbu uránu v Arizone za národnú pamiatku poškodí Ameriku a "pomôže" Rusku, uviedol republikánsky senátor John Barrasso z Wyomingu. V utorok americký líder vyhlásil takmer milión... Čítať ďalej
09 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik