ZVRHLÁ PRAX MONIKY TÓDOVEJ! Nezákonne získaná žiarivá novinárska kariéra
07 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Pokrivená spravodlivosť! Hneď po návrate z dovolenky som nemohol prehliadnuť informáciu o spoločnom pobyte v Tatrách novinárky Denníka N Moniky Tódovej a sudkyne Špecializovaného trestného súdu Pamely Záleskej. Vyvolala búrku komentárov, píše na sociálnej sieti ľavicový politik Peter Weiss. Monika Tódová si podľa neho exkluzívnym prístupom k nezákonne získaným informáciám zo živých spisov postupne vybudovala žiarivú novinársku kariéru. A dnes vystupuje z pozície morálnej nadradenosti a pasuje sa za záchrankyňu demokracie na Slovensku.

Názor Petra Weissa prinášame v plnom znení.

Mali by sme sa však sústrediť na podstatu. Tou je podľa mňa rozšírená a tolerovaná prax zasahovania do politického boja aj do konkrétnych trestných stíhaní pomocou informácií zo živých spisov.

Monika Tódová si exkluzívnym prístupom k nezákonne získaným informáciám zo živých spisov postupne vybudovala žiarivú novinársku kariéru. A dnes vystupuje z pozície morálnej nadradenosti a pasuje sa za záchrankyňu demokracie na Slovensku.

Zároveň však treba povedať, že nie je sama, ktorá tak konala. Aj viacerí z tých, ktorí ju dnes horlivo a hlučne kritizujú, používali a používajú takéto metódy v politickom boji. Zlodeji na oboch stranách tak kričia “chyťte zlodeja”.

Preto sa netreba sústreďovať iba na konkrétne prípady evidentných únikov informácií z neukončených trestných konaní alebo iných súdnych sporov. Ich zoznam by bol veľmi dlhý.

Volebná kampaň je príležitosťou, aby politické strany, ktoré to myslia s demokraciou, ochranou ľudských práv a nastolením spravodlivosti vážne, navrhli konkrétne opatrenia, ako zabrániť politickému zneužívaniu informácií zo živych spisov, ako dosiahnuť, aby sa takáto prax prestala tolerovať a aby tí, ktorí sa pokútne dostali k takýmto informáciám, boli prísne sankcionovaní spolu s tými, ktorí im takéto informácie poskytli.

Politik a diplomat Peter Weiss FOTO TASR - Martin Baumann | Peter Weiss

Na záver si treba položiť otázku, koľkokrát bola pokrivená spravodlivosť takouto zvrhlou praxou, ktorá zvyšovala čitateľnosť médií? Treba prestať používať jezuitskú zásadu, že účel svätí prostriedky, keď ide o svätý zápas o obnovu spravodlivosti.

Organizovanie únikov zo živých spisov je podobne nebezpečné ako korupcia. Malo by byť tvrdo postihované práve v mene spravodlivosti a záchrany demokracie.

TOTO JE BOMBA! Zatrasie to celým Slovenskom (VIDEO)
Lipšicova opička Mončiči a sudkyňa Špecializovaného trestného súdu spolu na dovolenke! A je to vonku, šíri sa to celým internetom, toto nezastavia... Už ste videli, s čím prišiel novinár Martin Daňo? Sudkyňa Pamela Záleská a novinárka Denníka N... Čítať ďalej
07 | 08 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik