Putin podľa oscarového režiséra
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Putin nie je monštrum, vyhlásil podľa česklého webu novinky.cz oscarový režisér Oliver Stone. Ostrieľaný filmový režisér Oliver Stone v podcaste britského komediálneho herca a aktivistu Russella Branda povedal, že ruský prezident nie je monštrum, ako ho vykresľuje americká a proamerická propaganda.

„Táto vojna je tragédia, obrovské plytvanie zdrojov. Denne sledujeme smrť a deštrukciu. Američania zjednodušujú ruskú inváziu na Ukrajinu. Je to veľmi čiernobiely pohľad,“ povedal americký filmár v podcaste nazvanom „Mierime k tretej svetovej vojne?“.

Konflikt zorganizovali USA

Vrátil sa aj k dokumentu Ukrajina v ohni (2016), v ktorom sa sám objavil a ktorý produkoval. Zdôraznil, že korene konfliktu sú v roku 2014 a že v ňom Spojené štáty americké zohrali úlohu. Dlho tiež hovoril o svojom dokumente Nuclear Now a klimatickej kríze.

„Rusko a Čína, ktoré sú teraz našimi úhlavnými nepriateľmi, boli ešte pred rokmi našimi potenciálnymi spojencami. Túto príležitosť sme ale nevyužili,“ dodal Stone v podcaste, ktorý odoberá viac ako 6,5 milióna ľudí.

Putina dobre pozná

Slávny režisér sa do povedomia verejnosti okrem vynikajúcich hraných filmov zapísal dokumentárnym seriálom Svet podľa Putina, ktorý vznikol z rozhovorov práve so šéfom Kremľa. Počas nich mu Putin odpovedal na otázky týkajúce sa svetovej politiky aj fungovania samotného Ruska. V jeho prítomnosti údajne americký filmár strávil dvadsať hodín.

Už pred šiestimi rokmi uviedol režisér či scenárista filmov ako Polnočný expres, JFK alebo Evita v programe americkej televízie ABC, že Putin je nepochopený. „Predstava, ktorú o ňom Západ má, je zlá. Nie je to komunista a ani tak nemyslí. Myslí ako človek, ktorý je vzdelaný, ktorý je právnik,“ vyhlásil Oliver Stone.

Prezident Putin navštívi kolegu na čele členskej krajiny NATO
Putin a Erdogan sa dohodli na návšteve ruského lídra v Ankare. Turecko je členskou krajinou Severoatlantickej aliancie. Oznámil to agentúrny web eadaily.com. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa dohodol so svojím ruským náprotivkom Vladimirom... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme