Vraj majú v sebe SATANA! Desivé detaily praktík v detskom domove
30 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

Viera a náboženstvo by mali byť o dobrote a pomoci druhým. A v prvom rade o dobrovoľnosti. Nikto nemá právo nútiť ostatných do toho, aby ich praktizovali. To však podľa všetkého nie je prípad detského domova v Trnave. Televízia Markíza priniesla znepokojujúcu reportáž o zvláštnych praktikách, ktoré tam majú fungovať.

Zamestnanci sa na to už nemohli pozerať

Štátne centrum pre deti a rodiny v Trnave čelí vážnym obvineniam. Zamestnanci zariadenia sa rozhodli pre televíziu prehovoriť, pretože sa už nemohli pozerať na to, čo sa tam má diať. Podľa ich slov sa musia deti na pokyn riaditeľky povinne niekoľkokrát denne modliť, chodiť do kostola a dostávajú krížiky na čelo. Priestory sa majú každé ráno kropiť svätenou vodou.

V centre vyrastajú deti od 4 do 18 rokov. Zamestnancov nahneval duchovný program, preto sa rozhodli prehovoriť. “V každej skupine bol zvolený nejaký zástupca z detí, nazvala ich strážnych anjelov, ktorí mali deti motivovať, zvolávať a viesť večer k modlitbe,” prehovorila jedna zo zamestnankýň.

Ilustračné foto: Pixabay

Deti sa majú niekoľkokrát denne modliť a čítať si zo Svätého písma, inak im hrozí trest. Náboženské praktiky majú prikázané aj profesionálne náhradné rodiny, ktoré musia uprednostniť modlenie napríklad pred vychádzkou do prírody.

Povinne na púť do Medžugoria

Náboženský tlak sa mal postupom času zvyšovať. Pred koncom školského roka deti nemohli ísť na výlet, ale museli ísť na púť do Medžugoria. Mnohé mali len 6 rokov a museli chodiť bosé po skalách a modliť sa, pričom si nemohli ani sadnúť a oddýchnuť. Bolo im povedané, že v sebe majú satana, ktorý z nich vyjde len vtedy, keď sa budú modliť.

Reakcia kompetentných

“Podnety od zamestnancov Centra pre deti a rodiny intenzívne preverujeme. O pravdivosti niektorých vami uvádzaných informácií tak môžeme v tejto fáze len polemizovať,” uviedla pre TV Markíza Marianna Šebová z Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny.

Praktiky exorcizmu

Jedna zo zamestnankýň podala dokonca aj trestné oznámenie po tom, ako jedno dieťa malo tvrdiť, že má v sebe ducha a malo byť odvedené k údajnému exorcistovi.

Riaditeľka centra sa k situácii vyjadrovať nechce a nemôže, no duchovný program má byť v tejto chvíli pozastavený a zrušený.

DEMOKRATI PRERÁŽAJÚ DNO!
Artur Bekmatov, predseda hnutia Socialisti.sk a kandidát na poslanca parlamentu za Smer-SD, sa na sociálnej sieti pýta, či "zúfalcom" zo strany Demokrati nie je v ich honbe za percentami nič sväté. Ale, ako sa zdá, ani to im nepomáha. Bekmatovovi... Čítať ďalej
29 | 07 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik