Inštitút ľudských práv ako "príklad idiotizmu"
02 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Nedávne ťaženie Inštitútu ľudských práv proti Kotlebovej ĽS NS, neušlo ani pozornosti generála vo výslužbe Ivana Ševčíka. Ten sa na IĽP, ktorý vedie Peter Weisenbacher, pozrel trošku bližšie.

Upozorňujeme, že Názory a vyjadrenia generála vo výslužbe sa nemusia zhodovať s názormi redakcie HD.

_________________________________

Ševčík Weisenbacherovi nevyčíta pôsobenie v IĽP, ktorý cez inzerát hľadá ľudí, ktorí by na sociálnych sieťach vyhľadávali nenávistné prejavy voči Rómom. Ševčík pripomína Weisenbacherov výrok spred niekoľkých rokov a celé to dáva do súvislosti s dlhodobým škodlivým pôsobením politických mimovládok. Kto vlastne je Peter Weisenbacher?

IĽP nenávidieť môže

Generál v.v. bol zvedavý na IĽP a tak si pozrel ich stránku, kde našiel prekvapivú ponuku práce.

„Tak táto kreatura robí v mimovládke, občianskom združení. Na ich stránke som našiel ponuku práce pre: dátový analytik – monitorovanie nenávistných prejavov. Tak tento hajzel robí v mimovládke, kde chcú monitorovať nenávistné prejavy a sám vypúšťa z huby hnoj a uráža Slovákov,“ netají svoje rozhorčenie Ševčík s tým, že to vníma ako prejav idiotizmu.

Mimovládkam prekážajú kotlebovské bilbordy
Slovenské „dúhové“ organizácie sa spojili, aby spoločným úsilím dosiahli odstránenie predvolebných bilbordov ĽSNS, na ktorých strana kandidujúca do parlamentu tvrdí: „Ochránime Slovensko pred LGBT a gender!“ Do kampane za stiahnutie bilbordov sa... Čítať ďalej
28 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Analytici, prihlásite sa?

IĽP vo svojom inzeráte ponúka prácu pre ľudí s vysokoškolským vzdelaním a skúsenosťami s monitorovaním sociálnych sietí, znalosť anglického a slovenského jazyka za plat 5000 eur v hrubom. Ak máte záujem, budete sa zameriavať na prejavy (statusy, komentáre...) v rámci rôznych sociálnych sietí voči rómskej komunite a jej členom.

Premotivovaný Weisenbacher

„Neviem kto to je, či sa hrá na pána Boha, či je nejako premotivovaný zahraničnými príspevkami od takých potkanov ako Soroš, ale tu je jasný dôvod na vymazanie takýchto mimovládok zo spoločnosti.  A ešte väčší dôvod je ak vyciciavajú aj eurá z nášho rozpočtu,“ rozčuľuje sa Ševčík s tým, že človek, ktorý ide urážať Slovákov bude hľadať nenávistné prejavy.

Dobrá živnosť

„Možno v živote nič neurobil a živí sa takto. Nenávisťou, ktorú potom hľadá u druhých.   Škoda, že ľudia sa nebránia proti takýmto prejavom. To také včely, tak to sú iné bojovníčky. Skúste kopať do úľa. Garantujem Vám zážitok na ktorý tak ľahko nezabudnete,“ píše generál vo výslužbe s tým, že aj Slováci by mali byť ako tie včely a bojovať proti „idiotom v spoločnosti“, uzatvára Ševčík.

Za čo kritizuje Inštitút ľudských práv Zuzanu Čaputovú?
Tentokrát ide o Inštitút ľudských práv (IĽP). Jeho šéf Peter Weisenbacher sa v denníku Pravda vyjadril, že pri rokovaniach so šejkom Mohamedom bin Zájdom Ál Nahjánom v Dubaji mala pani prezidentka nastoliť aj tému ľudských práv. Národný deň v... Čítať ďalej
29 | 01 | 2022 | Eka Balaskova

Čo ho ale vytočilo ešte viac?

Popri nedávnom brojení proti predvolebnej kampani, Ševčík pripomenul roky starý výrok Petra Weisenbachera: „Slováci sú malý a ubohý národ, nezaslúžia si nič lepšie ako majú.“

Peter Weisenbacher

Tesne po štúdiách pôsobil 6 rokov ako IT manažér v rôznych firmách nie len na Slovensku. Je spoluzakladateľom Dúhového Pride Bratislava. Poznáme ho však aj z protestov Gorila.

V rokoch 2010 – 2012 bol členom Výboru pre predchádzanie a elimináciu rasizmu, xenofóbie, antisemitizmu a ostatných foriem intolerancie Rady vlády SR pre ľudské práva, národnostné menšiny a rodovú rovnosť na Úrade vlády SR.

Počas návštevy pápeža Františka v Bratislave organizoval demonštráciu za odluku cirkvi od štátu.

________________________

Názory a vyjadrenia generála vo výslužbe sa nemusia zhodovať s názormi redakcie HD.

Mimoriadna situácia na Slovensku ešte stále trvá. OZ KOVO apeluje na politikov a vládu!
Odborový zväz (OZ) KOVO apeluje na politikov a vládu, aby zrušili aspoň mimoriadnu situáciu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu a tým aj rôzne obmedzenia pracovnoprávnych nárokov zamestnancov. Podľa združenia dlhodobo neexistujú objektívne... Čítať ďalej
30 | 07 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik