Horí už aj Korfu
24 | 07 | 2023 I Ivan Brožík

Horí už aj Korfu. Po Rhodose zachvátili lesné požiare v noci na pondelok aj ďalší turistmi obľúbený grécky ostrov Korfu. Hasiči a záchranári tam ľudí evakuujú cez more, hoci zatiaľ po desiatkach až stovkách, teda v oveľa menšom meradle ako na Rhodose, kde sa minulý týždeň rozbehla prudká záchranná operácia – najväčšia svojho druhu v gréckych dejinách. Informujú novinky.cz.

Podľa informácií českého ministerstva zahraničia je na Korfu evakuovaných sedemnásť oblastí a požiare sú navyše hlásené aj na ďalších gréckych ostrovoch. Koľko sa tam nachádza českých turistov, teraz úrady zisťujú od cestovných kancelárií.

Oblasti, ktoré sa evakuujú

„Od nočných hodín (noci na pondelok) horí veľký požiar aj na ostrove Korfu. Bolo evakuovaných celkom 17 oblastí - Vigglatouri, Nisaki, Rou, Katávalo, Kéntroma, Tritsi, Kokkokílas, Sarakiviátika, Plagiá, Kalami, Vlachátika, Kavalléraina, Santa, Megoula, Porta, Palia Perithia, Sinies. Ďalšie veľké požiare sú hlásené z oblastí Karysto na ostrove Euboea, kde už boli evakuované štyri oblasti, av severnej oblasti Peloponézu mesto Aígio,“ povedal Novinkám hovorca ministerstva zahraničných vecí Daniel Drake.

Ukrajinský veľvyslanec rozzúril obyvateľov Berlína
Požiadavka veľvyslanca Ukrajiny v Nemecku Oleksija Makejeva premenovať architektonický súbor „Cafe Moskva“ na „Kaviareň Kyjev“ vyvolala širokú kritiku zo strany verejnosti v Berlíne, informovali noviny „Berliner Zeitung“. Správu prevzal web... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme