Generálny prokurátor: Nezaťahujte ma do vašich špinavých hier! (VIDEO)
20 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Vo štvrtok (20. júla) na tlačovej besede policajný prezident Štefan Hamran reagoval na situáciu okolo odobratia ministerského poverenia pre Ivana Šimka. Na vyjadrenia Petra Juhásza, vedúceho Úradu inšpekčnej služby reaguje aj generálny prokrátor Maroš Žilinka.

Neznesie zásahy

Dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej sluzby Peter Juhász na štvrtkovej tlačovej konferencií  uviedol, že Ivan Šimko chcel s generálnym prokurátorom konzultovať personálmu nomináciu stíhaného policajta do funkcie na policajnej inšpekcii.

„Pánovi ministrovi som vtedy povedal, že je nepredstaviteľné, aby generálny prokurátor, alebo akákoľvek iná osoba v riadiacej pozícii mimo štruktúr Úradu inšpekčnej služby, respektíve mimo ministerstva vnútra rozhodovala o personálnych otázkach ohľadom Úradu inšpekčnej služby,“ povedal Juhász s tým, že zásah iných osôb do personálnej politiky nemieni akceptovať.

Rýchla správa! Polícia obvinila poslanca Národnej rady SR
Polícia obvinila poslanca Národnej rady SR. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to bez uvedenia ďalších podrobností uviedol prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran. "V týchto dňoch sme obvinili poslanca Národnej rady SR, je to nová... Čítať ďalej
20 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Generálny prokurátor reaguje

Vo svojej reakcii generálny prokurátor odmietol akékoľvek zaťahovanie jeho úradu a jeho osoby do rozhodovania o personálnom obsadení policajného zboru, o čo sa mal pokúšať Ivan Šimko. Žilinka pripomína, že s ministrom Šimkom sa počas jeho výkonu funkcie nestretol ani raz, so Šimkom sa ani nijako nekontaktovali.

„Dôrazne žiadam, aby som nebol zaťahovaný do sporov medzi bývalým ministrom vnútra SR Ivanom Šimkom a policajnými funkcionármi, s ktorými nemám absolútne nič spoločné. Nenechám sa zaťahovať do týchto špinavých hier,“ uzatvára generálny prokurátor svoje vyjadrenie.

&set=a.479549047522490

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik