Porošenko VYTOČENÝ ako sánky v lete: NATO sa zbavilo NECHCENEJ PRÍŤAŽE - Ukrajiny (VIDEO)
14 | 07 | 2023 I Diana Zaťková

NATO sa zbavilo nechcenej príťaže Ukrajiny a prehodilo ju do rúk skupiny G7! Tá ošklbe Ukrajinu až na kosť bez toho, aby sa Ukrajina akokoľvek priblížila členstvu v NATO. Toto bola nosná myšlienka Porošenkovho emotívneho prejavu. 

Porošenko vytočený ako sánky v lete

 

Vplyvy práve skončeného summitu NATO vo Vilniuse majú dramatické pokračovanie. Sklamanie ukrajinských vrcholných politikov neberie konca a novo sa k nim pripojil aj bývalý prezident Petro Porošenko, ktorý v ukrajinskej Vrchnej rade v Kyjeve vystúpil s krátkym prejavom, v ktorom prirovnal záverečný protokol vo Vilniuse k záverom podobného summitu NATO v Bukurešti v roku 2008 podobné sľuby a aj bez garancií.

Porošenko varoval, aby Ukrajina už rovnakú chybu neopakovala. Ukrajina pozvanie do NATO nedostala, a to napriek tomu, že podľa Porošenka ukrajinskí vojaci chránia východné krídlo NATO a umierajú tam.  Ukrajina si členstvo v NATO zasluhuje, vyhlásil Porošenko s tým, že vojaci AFU bojujú lepšie ako armády NATO a prinášajú najvyššie obete. Porošenko varoval, že Ukrajina na summite nedostala nič, okrem ubezpečenia krajín skupiny G7 o pokračujúcej ekonomickej a zbrojnej pomoci.

História sa opakuje

A to je naozaj zásadný bod zlomu. Všetci sa teraz pýtajú, čo sa stalo vo Vilniuse, že vojenská aliancia NATO namiesto svojich garancií Ukrajine prehodila túto záťaž na bedrá krajín skupiny G7. Prečo garancie Ukrajine neponúklo priamo NATO? Porošenko nebol vytočený ako sánky v lete len tak bezdôvodne, pretože on to už pozná z minulosti. Úplne rovnakú a jalovú garanciu krajín G7 totiž Ukrajina dostala v roku 2014 po ruskej anexii Krymu!

Porošenko vtedy mal rokovania so zástupcami G7, ktorí mu prisľúbili pomoc, ale odmietli do dokumentov uviesť akékoľvek záruky. Nikde neboli poskytnuté Ukrajine záruky toho typu, že keď dôjde k napadnutiu Ukrajiny, že krajiny G7 vyšlú Ukrajine na pomoc svoje tanky, stíhačky a predovšetkým vojská. Nič takého skupina G7 Porošenkovi nezaručila ani v roku 2014, ani Zelenskému v stredu vo Vilniuse.

Ako Ukrajina prehrala svoj boj o členstvo v NATO: Zelenskyj v zákulisí ZÚRIL! (VIDEO)
Ukrajina chcela, aby sa tohtoročný summit NATO skončil jasným vyhlásením, že sa po skončení vojny stane členom aliancie. No prezident Volodymyr Zelenskyj opúšťa Litvu s dlhým nosom bez tejto najvyššej ceny. Keď sa summit skončil, predstavitelia... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

NATO sa zbavilo Ukrajiny a prehodilo ju do rúk skupiny G7

Ukrajina sa stala nechcenou batožinou, nežiaducou záťažou, ktorá splnila svoju úlohu a teraz je potrebné sa toho problému nejako rýchlo zbaviť. Krajiny NATO tak prehodili Ukrajinu skupine G7, čo je ekonomická a nie bezpečnostná aliancia. A to samo o sebe ukazuje, čo bude s Ukrajinou ďalej. Londýnske kancelárie teraz Ukrajinu budú ošklbávať ako sliepku.

Skupina G7 bude Ukrajinu porciovať tzv. čiastkovými úpismi, ktoré budú kryté súkromnými západnými fondmi ako je napríklad Black Rock.  Ukrajina namiesto členstva v NATO sa stane trhacím kalendárom, teda presnejšie povedané splátkovým kalendárom, ktorý bude, samozrejme, insolventný a západné korporácie sa budú hojiť na ukrajinskom majetku. Teraz už nie je čas na vojnu a na NATO, teraz je čas na skupinu G7 a na trhanie a šklbanie Ukrajiny. Nič z nej nezostane.

Jedným z najväčších veriteľov Ukrajiny sa stane americký hedžový fond BlackRock

Dopadne horšie ako Česká republika po estebáckej privatizácii v 90. rokoch. Presne preto došlo k presunu garancií z NATO na bedrá skupiny G7. Nebude to Rusko, ktoré ošklbe Ukrajinu, nie nie. Budú to Londýnske a New Yorské kancelárie, ktoré rozcupujú Ukrajinu a jej majetky na cimpr-campr. Nič Ukrajine nezostane. Úplne nič. Čo neobsadia Rusi, to Ukrajine ukradnú londýnski makléri. Tí sa vyznajú. Ukrajine zostanú len dlhy a dlhová poroba.  Porošenko bol vo vrcholnej politike a vyzná sa, pretože pozná procesy riadenia, ktoré budú nasledovať.

Quincy Institute: Kto chce najviac zbrojiť Ukrajinu? Nebudete prekvapení
V otvorenom liste podpísanom 46 "expertmi na zahraničnú politiku“ vyzývajúcom na ďalšie dodávky zbraní na Ukrajinu uverejnenom v POLITICO sa nezmieňujú väzby takmer polovice signatárov na obranný priemysel. Politico taktiež ignoruje konflikty... Čítať ďalej
13 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Podľa Porošenka si Ukrajina členstvo v NATO už zaslúžila tým, že za záujmy NATO umierajú v proxy vojne s Ruskom ukrajinskí vojaci

Ukrajinci umierajú na fronte za NATO v proxy vojne s Ruskom, ale keď dôjde na žiadosť Ukrajincov o členstvo v NATO, tak na summite si západní vládcovia prehodia Ukrajinu ako horúci zemiakov, ktorý nakoniec skončí v rukách špekulantov z G7. Až teraz sa dostane Ukrajina do poriadnych s*ačiek, sorry za ten jadrový výraz, ale ten jednoducho najlepšie vystihuje situáciu, do ktorej sa Ukrajina po summite dostala.

Čakala prijatie do NATO, alebo aspoň cestovný poriadok do NATO s pevnými časmi a dátumami, ale namiesto toho sa politici krajín NATO dva dni hádali a nakoniec hodili Ukrajinu ekonómom z G7, že už nejde o vojenský problém, ale čisto o problém ekonomický. Ukrajina je tak od tejto chvíle pre kolektívny západ len ekonomickým problémom, už nie vojenským!

Joe Biden s Volodymyrom Zelenským na summite

A ukrajinskí politici sú z toho v šoku, ako sa summit skončil. Toto nečakali. Nielen, že nedostali pozvánku do NATO, ale nedostali ani žiadne záruky od NATO, namiesto toho dostali len prisľub krajín G7, že budú Ukrajine ďalej pomáhať. Ale otázkou je, za akú cenu? Koľko to bude stáť? Aliancia NATO je vojenskou alianciou a kým pomoc Ukrajine išla po línii NATO, o peniazoch sa nehovorilo v dome obesenca.

Lenže po prehodení ukrajinského balvanu na chrbát skupiny G7 sa o peniazoch začne hovoriť a jastraby z G7 naúčtujú obesencovi aj ten povraz a dom predajú v dražbe, a to aj s tým obesencom.  A na úhradu nákladov za pomoc to stačiť nebude. Ukrajina sa zadĺži tak hlboko, že sa z dlhov nikdy nevyplatí. Ukrajincom to začne dochádzať aj tam, kde im to zatiaľ nedochádzalo. Začne to dochádzať aj novinárom mainstreamu na Ukrajine, že statoční ukrajinskí vojaci sú pre NATO dobrí, keď umierajú pre NATO vo vojne proti Rusku. Ale nie sú už dosť dobrí na to, aby boli členmi NATO. Taká je realita!

Orbán: Pozvanie Ukrajiny do NATO by spôsobilo ďalšiu SVETOVÚ VOJNU!
Pozvanie Ukrajiny do NATO by rozpútalo ďalšiu svetovú vojnu, takže spojenci sa na svojom summite vo Vilniuse právom zdržali takéhoto kroku, povedal v piatok pre Kossuth Radio maďarský premiér Viktor Orban. Západ chce vojnu! "Keby sme pridali... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Skupina G7 ošklbe Ukrajinu až na kosť 

Summit skončil tým, že Ukrajina dostala úlohy, že má transformovať súdnictvo, demokratizovať krajinu, zaistiť slobodu médií a ďalšie kroky, ale to sú podľa Porošenka kroky, o ktorých rozhoduje Ukrajina. Porošenko celkom trefne vysvetlil, že keď sa hovorí o otvorených dverách pre Ukrajinu, tak by mali Ukrajinu pustiť dovnútra. A pokiaľ sú dvere zatvorené, tak by to malo byť povedané, že dvere sú zatvorené. A to tiež na summite nezaznelo. Ukrajina je jednoducho bremenom a nežiaducou záťažou kolektívneho západu v spackanej protiruskej operácii.

Summit G7 v roku 2022 

Záverečný protokol summitu

Putinova vláda ani po obrovských sankciách uvalených na Rusko po ruskej invázii na Ukrajinu nepadla a od amerického petrodolára začalo odchádzať viac a viac štátov, na čele s Čínou, čo je najväčší zahraničný držiteľ amerických štátnych dolárových dlhopisov. 

A neúspešná jarná ofenzíva Ukrajiny iba potvrdzuje, že Rusko na Ukrajine zostane a západ a ani Ukrajina s tým nič nezmôžu. Takže, čo teraz s Ukrajinou? Odpoveď je taká logická, že logickejšia byť nemôže –  NATO jednoducho prehodí Ukrajinu ako nevyhnutnú ekonomickú záťaž nepodarenej vojenskej operácie ekonomickým jastrabom zo skupiny G7  so slovami, že si môžu ošklbať, čo budú chcieť. To je v skutočnosti ten jediný a pravdivý záverečný protokol summitu vo Vilniuse.

Zdroj: cz24.news

LEN PRE SILNÉ ŽALÚDKY! Poľský parlament vyzval Ukrajinu, aby PRIZNALA VINU ZA MASAKER VO VOLYNI
Poslanci Sejmu pri príležitosti 80. výročia jedného z najhorších masakrov v modernej európskej histórii prijali rezolúciu, ktorá vyzýva Kyjev, aby v záujme poľsko-ukrajinského zmierenia priznal vinu za Volyňský masaker. Informoval o tom web dolnej... Čítať ďalej
14 | 07 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik