TOTO zabolí! Baránik z SaS musí zaplatiť 70 tisíc za svoje výroky
03 | 07 | 2023 I Gabriela Fedičová

"BARÁNIK ZAPLATÍ ZA OHOVÁRANIE 70 000,- EUR," zdôrazňuje na sociálnej sieti Matúš Šutaj Eštok z HLAS - SD. Toto určite zabolí. "Alino, ako ho saskári volajú je viac známi ako hulvát, než právnik," píše Šutaj Eštok.

"Už dávno hovorím, že Baránik, (alebo “Alino” ako ho volajú saskári 😀) ktorý sa tvári ako odborník strany SaS na právo a spravodlivosť je viac známy ako hulvát než právnik," vysvetľuje poslanec NR SR, zo strany HLAS - SD.

"Krajský súd v Košiciach rozhodol, že za svoje hanlivé výroky voči sudkyni Krajského súdu v Bratislave z roku 2017 jej musí zaplatiť nemajetkovú ujmu 70.000,- EUR," dodáva Šutaj Eštok.

"Takéto rozhodnutia súdov mi dávajú nádej, že aj keď boj sudkyne za spravodlivosť trval 6 rokov, stálo to za to. Bol by som rád ak by si poslanec Baránik uvedomil, že ak v budúcnosti nezmení svoje správanie a naďalej bude urážať iných, jeho bankový účet to môže pocítiť opäť," konštatuje v závere príspevku Matúš Šutaj Eštok.

Ayše Eren Pružinec je v talári už 30 rokov

Alojz Baránik použil na adresu sudkyne, ktorá bola potenciálnou kndidátkou na členku disciplinárneho senátu Najvyššieho súdu slová ťažkého kalibru.

Po Slovenskej advokátskej komore rozhodol proti Alojzovi Baránikovi aj Krajský súd Košice.

Sudkyňa krajského súdu Bratislava zažalovala politika Baránika za osočujúce slová na jej adresu.Zmĺkol.

"Keď sme sa pýtali na jeho reakciu na rozhodnutie súdu, Baránik povedal, že o ničom nevie, vraj je v aute, zložil a viac sa neozval," píše Pluska.

Eren Pružinec kandidovala za členku disciplinárneho senátu Najvyššieho súdu, keď ju poslanec Alojz Baránik najskôr na Ústavnoprávnom výbore NR SR a neskôr aj v pléne parlamentu verejne osočil a ponížil. Zažalovala ho. Ayše Eren Pružinec je v talári už 30 rokov.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik