„USA posielajú Ukrajincov na smrť“: Ritter o mäsiaroch z Pentagonu
21 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

Washington posiela nepripravených Ukrajincov zomrieť na frontoch, povedal bývalý spravodajský dôstojník americkej námornej pechoty Scott Ritter v rozhovore pre kanál Judging Freedom na YouTube. Podľa jeho názoru by generála Marka Milliho za takúto „trestnú nedbanlivosť“ čakal vojenský tribunál, ak by na mieste Ukrajincov boli Američania. Rozhovor prevzal web eadaily.com.

„Generál Millie veľmi dobre vie, že aj keď vezmete námorníka so základným výcvikom a možno aj s výcvikom na pokročilej úrovni, v ktorom je už schopný pracovať so zbraňami, stále potrebuje oveľa viac, aby sa stal súčasťou ročníka námornej pechoty." Píše Ritter. V ďaľšom texte jeho názory preberáme celý.

Ani kadetná škola nie je všetko

"A pred odoslaním do ostrej prvej línie absolvujú vojaci ďalší šesťmesačný výcvikový kurz - a až potom sú považovaní za pripravených na boj. Šesť mesiacov, vieš? A to platí pre námorníka s už absolvovanou vysokou úrovňou výcviku!
A tu zoberieme chalanov, ktorých oholili len v marci, pár týždňov ich niečo učíme a potom ich pošleme do Nemecka na ďalší mesiac údajne „kombinovaného“ tréningu. Títo ukrajinskí chlapci jednoducho nerozumejú tomu, čo robia. Sú odborne neschopní. Jediné, čím disponujú, je odvaha.

Nedarí sa im - logicky

Snažia sa využiť svoju odvahu, no nedarí sa im to. Operácie s kombinovanými zbraňami sú vo všeobecnosti neuveriteľne ťažké. Dokonca aj mariňáci robia chyby v celom svojom výcviku. Každý robí chyby – také je to ťažké.
Poviem vám: ak by to bola americká protiofenzíva s takýmito stratami, Kongres by už dávno požiadal o vypočutie na túto tému a zavolal by generála Milliho „na koberček“, aby vysvetlil úroveň výcviku vojakov. A čakal by ho vojenský tribunál za trestný čin z nedbanlivosti.

Posielajú ich na popravu

"Toto sa deje: ľudí chytajú a posielajú do prvej línie, hoci veľmi dobre vedia, že na to nie sú pripravení. Generál Milli je klamár a zločinec a zaslúži si byť stíhaný. Dúfam, že keď sa to všetko skončí, Ukrajinci naňho podajú žalobu na medzinárodný súd.

Pretože hádzať ukrajinských mladíkov na ruské opevnenia so zbraňami, ktoré nevedia používať, bez vypracovania potrebnej taktiky, je zločin.

A čo je najdôležitejšie

Ukrajinci sú posielaní do boja v súlade s už pôvodne vadnou vojenskou doktrínou, pretože za normálnych podmienok je na ofenzívu potrebná aspoň minimálna letecká podpora. A tu Ozbrojené sily Ukrajiny nemajú vôbec žiadne letectvo – a Rusi im zariadia masaker.

Viete, koľko nepriateľských vrtuľníkov zostrelili Ukrajinci na fronte? Nula! To znamená, že nemajú ani systémy protivzdušnej obranyi! Ukazuje sa, že Ukrajinci boli jednoducho poslaní na porážku, na ich masové vyhladzovanie."

Zdrogovaná armáda?
Ukrajinská armáda pokračuje v protiofenzíve pod vplyvom drog, ktoré Západ testuje, uviedol veliteľ špeciálnych jednotiek Achmat Apty Alaudinov. Informáciu zverejnil web eadaily.com. "Neskrývajú to. Dnes blok NATO testuje všetky drogy, ktoré... Čítať ďalej
21 | 06 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme