Náučný politologický slovník neoliberalizmu
09 | 06 | 2023 I Ivan Brožík

POLITOLOGICKÝ SLOVNÍK NEOLIBERALIZMU Antona Hrnka tak, ako ho publikoval v statuse na sociálnej sieti. Poučí, pobaví, naštve a zúfalo núti rezignovať. Ale - nedajme sa!

"Podľa G. Orwella si každý režim, ktorý sa usiluje o totalitné ovládanie spoločnosti, vytvára svoj vlastný jazyk. Nazval ho newspeak. Jeho cieľom je do prijateľných formulácií zabaliť pojmy, ktoré by v prípade priameho, otvoreného pomenovania mohli vytvárať neželané asociácie. Zároveň tieto pojmy zakrývali skutočnosť a robili svoj obsah spoločensky prijateľným.

Aj naši neoliberáli si vytvorili svoj zvláštny slovník, ktorý bez praktického prekladového slovníka je pre mnohých nepochopiteľný, alebo môže vyvolávať iné asociácie, ako je v súlade s pravdivosťou výroku. Preto sa pokúsim, niektoré liberálne pojmy vysvetliť bežnému čitateľovi, aby pochopil, o čo skutočnosti ide." Uvádza nás do pojmológie súčasného slovenského politicko-mainstreamového sveta Anton Hrnko.

Redakcia HD uverejňuje slovníkovú časť v pôvodnom znení
NEOLIBERALIZMUS

- politický smer, ktorý odmietol klasickú doktrínu liberalizmu sformulovanú Voltairom, že aj keď s výrokov oponenta nesúhlasím, urobím všetko pre to, aby svoje tvrdenia mohol slobodne šíriť. Neoliberalizmus túto paradigmu zmenil nasledovne: Môžeš slobodne šíriť naše myšlienky, avšak nesmieš o nich pochybovať. Ináč je s tebou beda.


DEMOKRACIA

- systém, v ktorom si občania môžu slobodne vybrať svojich zástupcov, ktorých im vyberú oligarchické skupiny.


LIBERÁLNA DEMOKRACIA

- systém volieb, v ktorých musia zvíťaziť vybraní predstavitelia globalistických politických štruktúr. Ak sa tak nestane, voľby boli zmanipulované buď domácimi, ale ešte skôr zahraničnými nepriateľmi liberálnej demokracie.


DEMOKRAT

- človek, ktorý aj si aj s navijakom osvojil neoliberálne myšlienky a šíri ich v svojom okolí.


NEDEMOKRAT

- človek, ktorí pochybuje o všetkom, aj o správnosti neoliberálnych myšlienok.


FAŠISTA

- človek, ktorý z konzervatívnych a národných princípov odporuje myšlienkam neoliberalizmu.


DEMOKRATICKÁ STRANA

- politická strana, ktorá bez zohľadnenia záujmov domáceho obyvateľstva, presadzuje záujmy globalistickej elity.


DEMOKRATICKÝ VOLIČ

- volič bez vlastného rozumu, ktorý volí podľa želania globálnej elity.


NEDEMOKRATICKÝ VOLIČ

- volič, ktorý si myslí, že má voliť tú stranu, v ktorej vidí najlepšiu záruku svojej prosperity.


SPOJENCI

- fiktívni páni slovenských neoliberálov, ktorým treba nadbiehať, ktorým sa treba predkláňať, plniť im želania nielen vyslovené, ale aj tie, o ktorých  sa dá predpokladať, žeby sa mu zapáčili, ak by sme ich učinili.


EURÓPSKA ÚNIA

- posvätná krava, ktorej sa treba klaňať, velebiť ju, nekritizovať ju a plniť aj tie nehlúpejšie nariadenia až do roztrhania tela.


CITLIVÉ VNÍMANIE

- plnenie aj tých najabsurdnejších požiadaviek spojencov bez ohľadu na to, čo si o tom myslí väčšina občanov SR.


PARAGRAF 363

- nástroj v rukách GP, ktorý je v príkrom rozpore s neoliberálnym vlastníctvom pravdy. Keď predsa oni o niekom vyslovia podozrenie, že je zločinec, tak zločincom je a cesty, akým ho dopravíme do šatlavy, nemajú, doslova nesmejú brať ohľad na nejakú zákonnosť procesu.


MIER

- nepríjemný stav, keď sú ohrozené príjmy našich hlavných sponzorov.


NÁROD

- najmä v prípade slovenského národa je skupina ľudí, ktorá tu už nemá čo robiť vyše dvesto rokov. Žiaľ, predchodcovia neoliberálov (maďaróni a čechoslováci) svoje úlohy v tomto smere nesplnili.


WHATABOUTIZMUS/AČOHENTIZMUS

- do latinčiny preložené zneje Quod licet Jovi, non lecet bovi. Jupiter je totiž Optimus et Maximus (Najlepší a Najväčší) a môže zo svojej vôle zasiahnuť kdekoľvek a kedykoľvek. Vôl  má úlohu pásť sa a tučnieť, aby bol kedykoľvek pripravený na hostinu pre Jupitera.


DEZINFORMÁCIA

- informácia, ktorá predbehla hlavný prúd o niekoľko dní.


DEZINFORMÁCIA

 - informácia, ktorú podáva strana protivníka. Za socializmu sa tomu hovorilo imperialistická propaganda.


SILNÁ ZOSTAVA

- trápna relácia, v ktorej sa podľa predstáv "demokratickej diskusie" stretnú treťotriedny neoliberálni propagandisti a tvária sa, že vedú politologickú diskusiu.


HOAX

- obyčajne správa, ktorá je zverejnená niekoľko dní predtým, než ju potvrdia neoliberálne oznamovacie prostriedky.


To sú len najzákladnejšie termíny z newspeaku neoliberálov. Predpokladám, že čitatelia ma upozornia na ďalšie, ktoré sa pokúsim dešifrovať." Priamo vyzýva na spoluprácu Anton Hrnko.

MILAN UHRÍK Z REPUBLIKY OZNÁMIL UDALOSŤ DŇA (VIDEO)
Udalosť dňa, takto ohlásil vstup nového člena do mimoparlamentnej strany Republika, predseda Milan Uhrík. "Zakladateľ SNS vstupuje do REPUBLIKY. Ako spolutvorca slovenskej štátnosti, Ústavy a vlajky vyzýva všetkých národniarov: "Voľte na istotu,... Čítať ďalej
08 | 06 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme