Dúhovým jednorožcom je Vojtík z Detvy (FOTO)
04 | 06 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dúhový jednorožec 2023 je Vojtík z Detvy, informuje na sociálnej sieti Inštitút ľudských práv - Human Rights Institute. 

 

Mimovládne organizácie Inštitút ľudských práv (IĽP) a Dúhové Slovensko n.z. odovzdali po prvý raz titul Dúhový jednorožec.

Ocenenie má byť podľa nich protipólom ankety Homofób roka a plánujú ho udelovať každoročne osobe, ktorá spravila niečo pozitívne pre LGBT menšinu na Slovensku.

Prvým víťazom sa stal Vojtech Klinec vystupujúci pod umeleckým menom Vojtík z Detvy.

„Ďakujem za túto cenu, prijímam ju v mene vlasti a vyzývam všetkých mladých aby išli v septembri voliť,“ povedal na odovzdávaní.

Koordinátorka Dúhového Slovensko Zuzana Slamená dodala: „Byť queer a Róm v tejto krajine a ešte o tom spievať je proste wow. Chceli sme cenu odovzdať už pred pár dňami, na výročie prvého slovenského Pride, ktorý sa uskutočnil 22. mája 2010, ale pre zaneprázdnenosť víťaza bolo stretnutie možné až teraz. Je to však tak úžasný človek, že to za to určite stálo.“

"Odvaha s ktorou čelí prekážkam a stereotypom je obdivuhodná. Velkorysosť s akou zvláda nenávistné prejavy a diskrimináciu je motivujúca. Kreativita ktorú na to používa je inšpiratívna. Pre tieto dôvody je historicky prvý Dúhovy jednorožec v správnych rukách." povedal podľa  spoluzakladeteľ Dúhového PRIDE Peter Weisenbacher, ktorý cenu odovzdal.

FOTO: Facebook:  Inštitút ľudských práv - Human Rights Institute

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik