PODOZRIVÉ ÚMRTIE? Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou začal vyšetrovať smrť Dana Heribana
27 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

V stredu 24. mája Slovensko zasiahla nečakaná smrť 43-ročného umelca Daniela Heribana. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou uviedol, že podnet na prešetrenie nepodal nikto, no úrad sa v tomto prípade rozhodol konať ex offo.

Ako sme už informovali, Heriban zomrel vo svojom dome vo Svätom Juri. Herec mal podľa informácií zdravotné komplikácie, pre ktoré bola k nemu privolaná záchranka. Sťažovať sa mal na bolesti chrbta. Deň pred tým mal byť dokonca s bolesťami v nemocnici. Privolaní záchranári mu už, žiaľ, nedokázali pomôcť. U herca došlo k zástave srdca. 

Úrad už sa prípadu venuje

Denník Nový Čas čas preveroval okolnosti hercovho úmrtia, ktoré v mnohých fanúšikoch vyvolávali otázky. Ako totiž denník informuje vo svojom článku, isté zdravotné ťažkosti mal mať Heriban už od pondelka.

Následne v utorok skoro ráno zosnulý umelec navštívil urgentný príjem, na ktorom ho však ošetrujúci lekár nehospitalizoval. V stredu ráno sa už objavili smutné správy o Heribanovej smrti.

Nový Čas sa s otázkami ohľadom prešetrenia okolností hercovej smrti a použitého lekárskeho postupu obrátil na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ten uviedol, že podnet na prešetrenie nepodal nikto, no úrad sa v tomto prípade rozhodol konať ex offo.

„Úrad podľa ustanovenia § 43b ods. 1 písm. a) zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov môže vykonať dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj z vlastného podnetu úradu. Úrad aktuálne tento prípad posudzuje, nateraz však nemá dostatok relevantných informácií. Dôvody pre dohľad z vlastného podnetu v súčasnosti analyzujeme,“ uviedla pre Nový Čas hovorkyňa Monika Hudecová.

K Heribanovej smrti sa ozvali aj odborníci
24. mája Slovensko zasiahla nečakaná smrť 43-ročného umelca Daniela Heribana. Hneď po šoku sa začali šíriť teórie o príčine jeho smrti. Vyjadrili sa preto dvaja odborníci – internisti. Zástava srdca Podľa informácií TV JOJ mal Heriban zomrieť vo... Čítať ďalej
26 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik