INFARKT TO NEBOL! Už je známa PRÍČINA smrti Dana Heribana
27 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

V stredu 24. mája Slovensko zasiahla nečakaná smrť 43-ročného umelca Daniela Heribana. Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou uviedol, že podnet na prešetrenie nepodal nikto, no úrad sa v tomto prípade rozhodol konať ex offo. Podľa denníka SME je známa už aj presná príčina smrti.

Ako sme už informovali, Heriban zomrel vo svojom dome vo Svätom Juri. Herec mal podľa informácií zdravotné komplikácie, pre ktoré bola k nemu privolaná záchranka. Sťažovať sa mal na bolesti chrbta. Deň pred tým mal byť dokonca s bolesťami v nemocnici. Privolaní záchranári mu už, žiaľ, nedokázali pomôcť. U herca došlo k zástave srdca. 

Podľa denníka SME je známa už aj presná príčina smrti.

Nebol to infarkt

Doktor Milan Kulkovský, ktorý sa počas pandemických mesiacov užívateľom sociálnych sietí prihováral ako primár oddelenia s covidovými pacientmi, sa tentokrát vyjadril k smrti mladého umelca, ktorého on osobne mal tiež rád.

„Tragédie a akútne, život ohrozujúce ochorenia, tu žiaľ boli vždy a naďalej aj budú. Mnohé z ochorení sú aj pri rýchlej diagnostike napriek pokroku medicíny aj dnes smrteľné.

Následne zároveň uviedol, čo by mohlo byť podľa jeho odborného názoru príčinou smrti. "Podľa dostupných informácii je na základe mojich skúseností pravdepodobnou príčinou náhleho skonania Daniela Heribana akútna disekcia aorty, ktorá sa žiaľ prejavuje často nešpecificky, napríklad bolesťami chrbta. Menej pravdepodobnou príčinou je srdcový infarkt,“ píše Kulkovský na Instagrame.

Zdá sa, že Kulkovský sa vo svojej diagnóze nezmýlil. Denník SME informuje, že pitva odhalila akútnu disekciu aorty, o ktorej hovoril aj lekár. Ide o natrhnutie najväčšej cievy v ľudskom tele. Vystupuje priamo z ľavej srdcovej komory smerom nahor a zásobuje krvou celý organizmus.

Srdervúce slová Petry Polnišovej po smrti Dana Heribana
Obrovský šok zažilo včera Slovensko potom, ako bolo zverejnená správa o úmrtí herca, speváka Dana Heribana. Dano Heriban bol obľúbený predstaviteľ Ďura Brmbalíka zo seriálu Horná Dolná a skonal vo veku iba 43 rokov. Podľa informácií TV JOJ mal... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Úrad sa prípadu venuje

Denník Nový Čas čas preveroval okolnosti hercovho úmrtia, ktoré v mnohých fanúšikoch vyvolávali otázky. Ako totiž denník informuje vo svojom článku, isté zdravotné ťažkosti mal mať Heriban už od pondelka.

Následne v utorok skoro ráno zosnulý umelec navštívil urgentný príjem, na ktorom ho však ošetrujúci lekár nehospitalizoval. V stredu ráno sa už objavili smutné správy o Heribanovej smrti.

Nový Čas sa s otázkami ohľadom prešetrenia okolností hercovej smrti a použitého lekárskeho postupu obrátil na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Ten uviedol, že podnet na prešetrenie nepodal nikto, no úrad sa v tomto prípade môže rozhodnúť konať ex offo.

„Úrad podľa ustanovenia § 43b ods. 1 písm. a) zákona č. 581/2004 Z. z. o zdravotných poisťovniach, dohľade nad zdravotnou starostlivosťou a o zmene a doplnení niektorých zákonov môže vykonať dohľad nad zdravotnou starostlivosťou aj z vlastného podnetu úradu. Úrad aktuálne tento prípad posudzuje, nateraz však nemá dostatok relevantných informácií. Dôvody pre dohľad z vlastného podnetu v súčasnosti analyzujeme,“ uviedla pre Nový Čas hovorkyňa Monika Hudecová.

Politológ vysvetlil, ČO JE NESMIERNE PRIMITÍVNE, NÍZKE A HLÚPE
"Je nesmierne hlúpe, nízke a primitívne, ak má niekto potrebu tancovať na hrobe vynikajúceho umelca a otca troch detí iba preto, že je frustrovaný z morálne nezvládnutej covidovej krízy alebo z jeho politických názorov." Citát Eduard Chmelár Názor... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik