Progresívni pyromani chcú o život hasiť spoločenskú krízu
24 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

"Tak PS predstavilo návrhy, ktorými chce zabrániť odchodu mladých zo SR, pche!" Začína svoju úvahu na sociálnej sieti Rafael Rafaj. Podľa neho - "to ako keby pyromaniak povedal, že prichádza s návrhmi proti toľkým požiarom... "

Autor statusu následne vysvetľuje: "To je predsa zvrátené, aby strana žijúca na rozvratných progresivistických ideológiách - ktoré o.i. hlásajú „ty máš všetky svoje práva“ a drukujú liberálno-sorošovskému fetišu otvorených spoločností, vrátane migrácie – akejkoľvek, nielen geopolitickej, ale aj ekonomickej, čiže aj legalizácii úniku mozgov, čo sa deje všade vo svete – išla jednou (predvolebnou) rukou akože hasiť oheň, ktorý druhou (ideologicko-programovou) rukou neustále zakladá a prikladá do neho svoje bruselské polienka..."

Mať či byť

"Tu aspoň vidieť rozdiel rozmýšľania medzi liberálom a národniarom. Ten rozdiel v kvalite postoja pomenoval trefne už Erich Fromm knihou Mať či byť. Aj PS hodilo naratív „mať“ – čiže "oplatiť sa", namiesto vlasteneckého „byť“ - mať radosť zo života doma. Nie všetko sa dá totiž merať len prospechom, peniazmi, pohodlím, kariérou... Na konci týchto siločiar nájdete zaručenie koncentráciu psychopatov a sociopatov, ktorým „byť“ a láska vo fromovčine nič nehovoria.

Ale „byť“ je doménou vlastencov, národovcov, patriotov... Ako povedal Seneca, človek nemiluje svoju vlasť preto, že veľká, ale preto, že je jeho. A to povedal filozof a učiteľ Nera v éry Rímskej ríše – najväčšieho útvaru v dejinách európskej civilizácie."

Ich myslenie je o obchode

"Dnes by som ho parafrázoval - nemilujem Slovensko podľa vyšky (VŠ) a výšky svojho platu...

Lebo toto je aj o slobode ako to zas poňal Samo Chalúpka: Hoj, mor ho! detvo môjho rodu, kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu: a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom: mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom...

Lebo liberálny „úspech“ v zahraničí často znamená len soft verziu otroctva a žoldnierstva pre cudzích. Je to hyenistické a psychopatické konanie, ktoré nezohľadňuje morálno-sociálny princíp Troch grošov – niečo som dostal a niečo (svojim) musím vrátiť." Píše Rafael Rrafaj.

Len vysvetlite to mladým

"...ktorých infikujú liberálnymi ideologickými s*ačkami, ktorými vyrábajú len hmotné „šťastie“ Mamona...

Nič o láske k RODisku, RODine, ani náRODU sa predsa od globalistov, liberálov a progresívcov nedozviete. (okrem gender ideológie). Preto nemajú korene, preto sú ako tie listy vo vetre..." Končí autor statusu svoju úvahu.

Uhrík žiada Eurokomisiu o odvolanie jej zástupcu Šuchu na Slovensku
"Práve podpisujem podnet na Európsku komisiu na odvolanie Vladimíra Šuchu z postu zástupcu EK na Slovensku." Píše na sociálnej sieti predseda Republiky Milan Uhrík. "Reči o "geneticky menejcenných" ľuďoch tu neboli od nacizmu. Teraz ich šíri... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik