TTSK z fondu na rozvoj prerozdelí až 600.000 eur
25 | 05 | 2023 I TASR / Eka Balaskova

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) spustil výzvu na predkladanie žiadostí o podporu z Fondu na rozvoj Trnavského kraja. Na tento účel samospráva vyčlenila 600.000 eur. TASR o tom informoval odbor komunikácie TTSK.

Predseda Trnavského samosprávneho kraja Jozef Viskupič hovorí o dlhodobých prioritách kraja, ktoré chce TTSK podporiť. Malo by ísť o projekty na podporu práce s mládežou, budovanie verejnej infraštruktúry, či rozvoj elektromobility. TTSK upresnil aj to, kto a dokedy sa môže o dotáciu uchádzať a tiež je jasné, aký je strop podpory, o ktorú je možné uchádzať sa.

Dlhodobé priority

„Jednou z našich dlhodobých priorít je podpora výnimočných aktivít obcí a organizácií v kraji, ktoré prispievajú k jeho rozvoju. Aj tento rok sme preto vyhlásili výzvu na predkladanie žiadostí. Finančne podporíme aktivity zamerané napríklad na podporu práce s mládežou, rozvoj občianskej spoločnosti, rekonštrukcie, opravy a vybudovanie verejnej infraštruktúry, environmentálne aktivity spojené so zmierňovaním klimatických dosahov či rozvoj elektromobility," uviedol predseda TTSK Jozef Viskupič.

"Vy ste blázon" - vypočul si na mítingu Matovič
"Stále vyprávate kde kade, že koľko rozkradol. Vy viete, čo vyprávate? Veď vy ste chorý človek. Viete, čo je 30 miliárd? Veď to sú dva štátne rozpočty! Vy ste blázen, vy ste neni normálny človek!“ Rozkričal sa podľa webu aktuality.sk na jednej z... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Kto môže o dotáciu žiadať?

„Oprávnenými žiadateľmi sú mestá a obce, právnické a fyzické osoby - podnikatelia, ktoré majú sídlo, trvalý pobyt alebo pôsobia na území Trnavského kraja, respektíve poskytujú služby obyvateľom tohto kraja. Žiadateľ musí zabezpečiť spolufinancovanie projektu z vlastných zdrojov vo výške minimálne päť percent," doplnil pre TASR Ján Raclavský z organizačného oddelenia TTSK s tým, že podporené budp projekty na revitalizáciu verejných priestranstiev, ale aj podpora práce s mládežou a spoločnosťou.

Času nie je veľa

Cieľom však je aj podporiť obce, organizácie a ich aktivity, ktoré výrazne prispievajú k propagácii kraja, napĺňajú jeho rozvojový potenciál a majú nadregionálny, celoslovenský alebo medzinárodný význam. Záujemcovia môžu žiadosti predkladať elektronicky do 2. júna, a to cez formulár dostupný na webe samosprávneho kraja. Žiadatelia môžu získať grant vo výške minimálne 10.000 eur.

V minuloročných výzvach bolo podporených dokopy 58 projektov v celom Trnavskom kraji.

"Enko" má po kšeftoch - Šimko chce zamedziť únikom zo spisov
Minister vnútra Ivan Šimko v prezidentkinej vláde Ľudovíta Ódora sa v uplynulých dňoch stretol aj s policajným prezidentom Štefanom Hamranom. Považuje ho za človeka, ktorý robí svoju prácu so zanietením. Šimko po rozhovore s Hamranom ocenil jeho... Čítať ďalej
22 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik