Pani prezidentka, mohli ste radšej mlčať (VIDEO)
21 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Minulý rok na Slovensku zabíjala nenávisť. Zobrala nám dva mladé životy a jeden vážne zranila. Pripomínali sme si Medzinárodný deň boja proti homofóbii a transfóbii. Pripomenula si ho aj Zuzana Čaputová na sociálnej sieti Instagram v dojímavom videu. Čosi jej však uniklo... alebo teda nejaký čas uniká.

Pani prezidentka Čaputová vie, ako osloviť masy. Dojímavý klavír, empatický hlas a silná téma. Veľmi veľa ľudí by jej radi verilo, keby tak empaticky stála za tými, ktorým sa deje neprávosť vždy, keď sa tak stane.

Nemusí hovoriť o každom zvlášť, stačilo by, keby sa trebárs počas Covidu postavila za tých, ktorým sa krivdilo. Prezidentka často hovorí aj o strachu, nie každý strach jej však prekáža. Tam, kde pani prezidentka mohla kričať a zastávať sa tisícok občanov, tam mlčala. Tam, kde by celkom stačilo pietne ticho, pani prezidentka robí opak.

Dojímavý klavír

„Stretla som sa s mamou a s bratom Juraja. Stretla som sa aj s Radkou a jej mamou. Krásne milujúce rodiny zažívajú bolesť, ktorú si žiadna rodina neželá. Obdivujem ich silu a to, ako bojujú aj za ostatné rodiny a ľudí, aby mohli žiť v prijatí a bez strachu,“hovorí empatickým hlasom do tónov dojímavého klavíra prezidentka Zuzana Čaputová, aby nám pripomenula, možno trochu vytkla, že stále mnoho ľudí a ich blízki, zažívajú útoky pre rodovú identitu, či sexuálnu orientáciu.

„Nedopusťme, aby naše deti žili v spoločnosti, kde sa predsudky prelievajú do nenávisti. Kde nenávisť zabíja. Prosím, snažme sa rozširovať priestor dobra a prijatia medzi nami navzájom. Len takto máme šancu nenávisť spoločne vytlačiť,“ uzatvára Zuzana Čaputová video, v ktorom nechýbajú známe zábery objatia s majiteľom Teplárne.

https://www.instagram.com/reel/CsVp87KtOrK/?igshid=NjZiM2M3MzIxNA%3D%3D

Odporný, odsúdenia hodný čin

Asi naozaj nik nemôže a nebude schvaľovať to, čo sa stalo v októbri 2022 v bare Tepláreň na Zámockej ulici. Moc sa rozhodla, že čin bol teroristický útok a táto odporná vražda (odporná je každá vražda bez rozdielu) je zneužívaná na politický boj. A ten zväčša nebýva férový. Nevedie ho ani pani prezidentka. Tá ešte aj politické návštevy vodí na miesta, ktorými ako národ o sebe dávame veľmi nepeknú vizitku. Môže to totiž pôsobiť tak, že slovenské cintoríny sú plné politických vrážd inak orientovaných obetí.

Holandský kráľovský pár pred Teplárňou, foto: TASR

Hlas ľudu: Nazvať Čaputovú americkou agentkou, nech nás pánbožko chráni! Ale Fico môže byť Putinov agent
Byť prezidentkou je fajn. Je fajn mať tím ľudí, ktorí obletujú kráľovnú z paláca. Úradníci a poradcovia, čestná stráž, dvorný krajčír, módny návrhár, vizážista, fotograf, kráľovský kuchár, záhradník, včelár. A poďme ešte ďalej. Ochutnávač jedál a... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Mária Škultétyová

Nenávisť

Pani prezidentka často hovorí o našej nenávisti voči LGBT+ osobám a ich rodinám. Všimla si však pani prezidentka, koľko krát počas jej mandátu práve jej správanie vyvolávalo doslova nenávisť voči určitým skupinám?

Prečo pani prezidentka mlčala, keď Slovensko sporadicky obleteli zábery tvrdých zákrokov voči ľuďom, ktorí si dovolili napríklad nemať rúško v obchode? Alebo sa k pani prezidentke tieto zábery nedostali, takže ich nemohla citlivo navnímať.

Žiť bez strachu

Strach je bez pochýb veľmi zlá emócia. Nie je žiadúca ani u rodín trans ľudí, u nich samotných a je veľmi milé, že pani prezidentka naň poukazuje. Povedal niekto pani prezidentke, že väčšina ľudí sa tu bojí? Nie, nie sú iní svojou orientáciou. Sú úplne všední tým, že mnohí majú dve roboty, do ktorých chodia so strachom. O život. Mnohokrát nie o svoj.

Boja sa

Majú strach z toho, že im zamestnávateľ povie, že nedostanú výplatu, z ktorej nebudú vedieť poplatiť bývanie. Boja sa toho, že im vypovie práčka, lebo veď rezerva, ktorú si v lepších časoch urobili, skrátka „odišla“. Boja sa o rodiča, ktorý by síce potreboval 24-hodinovú starostlivosť, no rozpočet im nedovolí vziať si neplatené voľno, aby si ho „ako sa patrí“ doopatrovali. O domove pre seniorov nemôže byť ani reči.

Poisťovňa zvíťazila! Malá Editka svoj LIEK NEDOSTANE!
Krajský súd v Bratislave vyhovel odvolaniu štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovni (VšZP) v prípade úhrady lieku Zolgensma detskej pacientke so spinálnou svalovou atrofiou (SMA) II. typu. Pre TASR to potvrdila Ivana Štefúnová z oddelenia... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

Pani prezidentka, radšej mlčte

Vaše „tlačenie na pílu“ totiž môže pôsobiť kontraproduktívne a kým ten národ plný zmätených ľudí zlomíte, aby bol poslušný, môže byť nepríjemný. Lebo kým vy plačete nad dvomi ľuďmi, ktorí tu ešte rozhodne mali byť, na Slovensku sa deje krivda mnohým ďalším. A tí vám to nezabudnú.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik