Generál Viktorín: PRÁVNA ANALÝZA ALEBO PRÁVNE BLUDY A LA NAĎ?
20 | 05 | 2023 I Diana Zaťková

PRÁVNE BLUDY. Aj tak sa dá nazvať zverejnenie tzv. analýzy. Už pri pohľade na dokument je vidieť, že bol spracovaný bez patričnej kultúry. Skonštatoval to v príspevku na sociálnej sieti generál Jozef Viktorín (Republika).

V rozpore s Chartou OSN

Viktorín pripomína, že darovanie vojenského materiálu sa robí vtedy, keď už neslúži svojmu účelu. Celý proces je postavený na základe vládnych zmlúv, ktoré Slovensko podpísalo. To je forma, ktorá pri realizácii nesmie ohrozovať napr. obranyschopnosť a nesmie byť v rozpore s inými medzinárodnými zmluvami.

"Čo myslíte? Aká asi je tá obranyschopnosť? Myslím, že zverejnený dokument potvrdzuje, že takto ten Naď nezmýšľal. Len daroval. Darovanie však v žiadnom prípade nie je vojenská pomoc štátu druhému štátu v konflikte, a to ani formou poskytnutia vojenského materiálu. Vtedy už ide logicky o kolektívnu obranu, ktorá vyžaduje príslušnú medzinárodnú zmluvu vojenskej povahy. Ak to absentuje, je to v rozpore s Chartou OSN," upozorňuje generál vo výslužbe.

Neviem či rozumie „demokrat“ Naď

"Skôr by som povedal, že nie, lebo by musel priznať, že konal v rozpore s našimi bezpečnostnými záujmami. Vie vôbec čo sú bezpečnostné záujmy? Keby to vedel, tak by také rozhodnutie asi neurobil," pripomína Viktorín.

Facebook generál Jozef Viktorín - Republika | Generál Jozef Viktorín.

Uveril, že môže všetko

Ak by aj Naď urobil takéto rozhodnutie, tak by si podľa Viktorína chránil chrbát rozhodnutím NR SR. "Lenže uveril sám v seba a hlavne uveril, že môže všetko. Ale tak systém nefunguje. Ani s podporou tútorov spoza oceána. A to už nevravím do akého svetla svojim rozhodnutím dostal Slovensko z hľadiska dodržiavania medzinárodných zmluvných záväzkov," konštatuje.

Ex-minister vojny

Podľa generála jednoducho aj zverejnený dokument potvrdzuje, že najprv bol záver a nepodpísaní „autori“ mali len dotvoriť cestu k nemu. "Potvrdzuje, že ex-minister vojny je zahľadený do seba a do priateľov za mlákou."

Podľa Viktorína Naďovou povinnosťou bolo konať v záujme Slovenska a jeho občanov. "To neurobil. Toto občania vedeli a vedia. Preto sa tento omyl hádam po voľbách nezopakuje," uzavrel Viktorín.

NAĎOVA „ANALÝZA" K STÍHAČKÁM JE FIASKO, VLÁDA NEMALA PRÁVO POSLAŤ MIGY NA UKRAJINU
Právna „analýza" exministra obrany Jaroslava Naďa k odovzdanie slovenských stíhačiek je podľa strany HLASu úplným fiaskom. „Odvolaná vláda nemala žiadne právo poslať Migy na Ukrajinu, a už vôbec nie na základe takéhoto právneho paškvilu," vyhlásil... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik