Politológ Lenč o Demokratoch a zásadnom probléme!
03 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Novovzniknutá politická strana Demokrati, ktorú vedie Eduard Heger, bývalý člen hnutia OĽaNO, kde sa spolu s ním ocitli ďalší iní z hnutia OĽaNO, medzi nimi napríklad aj Jaroslav Naď, ale aj členovia strany Spolu, ako Miroslav Kollár majú medzi sebou ďalších odídencov. Tentokrát zo strany Za ľudí, ktorá sa rozpadla, ľudovo povedané už na totálku. Politológ Lenč v prípade Demokratov hovorí o zásadnom probléme. V príspevku na sociálnej sieti vysvetlil, prečo to je tak.

Názor politológa Lenča, zverejnený na sociálnej sieti, s názvom: "MÁLO NÁS, POĎTE RÝCHLO MEDZI NÁS," zverejnený na sociálnej sieti, preberáme v plnom znení.

Demokrati - inštitút, ktorý neexistuje

Tlačová konferencia neformálneho poslaneckého klubu Demokrati - inštitút, ktorý neexistuje a je len ďalšou anomáliou našej súčasnej politickej reality podobne ako to, že najsilnejšou vládnou stranou sú Demokrati, ktorí sa ani nedostali do národnej rady - predstavila nového parlamentného lídra strany, tribúna slušného Slovenska, Juraja Šeligu. A k tomu ešte aj parlamentné priority "premiérskej" strany.

Demokratov je dnes v parlamente trinásť. Málo?

Nuž viac než iných, no stále málo na to, aby v čase pred voľbami, ktorých konanie aj oni presadili, zabránili tomu, čo si predsavzali. Zastaviť všetky populistické návrhy, ktoré sú súčasťou 243 bodov aktuálnej schôdze parlamentu, ktorá sa dnes začína. A preto hľadajú ďalších. Pretože, demokratov (a Demokratov) nikdy nie je dosť.

Dnes ich je trinásť v parlamente a v priemere 3,77 % medzi voličmi. Aj to je dôvod, prečo sa strana dočasne poverených členov vlády chytá každej slamky. Tu angažuje poslanca Šeligu a jeho súputínčku Janu Žitňanskú. Tam zvažuje "veľké" spájanie so "stranou" (a peniazmi) Dobrý deň, Slovensko!.

A pritom všetko presviedča voličov o tom, že je to dnes vláda Eduarda Hegera, ktorá spolu s ministrami za Demokratov robí všetko pre to, aby sa ľuďom pomohlo (voľne parafrázované z TK).

Presviedča ich, že vďaka tejto vláde, od ktorej sa dištancujú Saskári, Matovič a už aj Sme rodina, sme premianti v pomoci ľuďom, o čom nevedia ani tí ľudia.

Sľubujú, že ich (desiatka) návrhov nie sú žiadne "atómovky", že oni sú garanciou ochrany verejných financií.

Sľubujú, že do parlamentu predložia balíček zákonov na "ochranu demokracie". Má to však jeden zásadný problém.

Je ich málo. Zúfalo málo. A zvyčajne platí, že zúfalí ľudia, robia zúfalé rozhodnutia.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik