Jozef Banáš: Závisť a údel Kainov nás nemučí (FOTO)
03 | 05 | 2023 I Gabriela Fedičová

Stretnutie s múdrym priateľom okomentoval na sociálnej sieti jeden z najčítanejších spisovateľov na Slovensku Jozef Banáš. Spisovateľ Banáš je presvedčený, že v neľahkých časoch kultúrneho a mediálneho tlaku na všetko národné, majú veľký zmysel stretnutia s ľuďmi, ktorým leží duchovný rozvoj národa na srdci. Zo stretnutia s osobnosťou Slovenska zverejnil aj fotografiu.

"Stretol som opäť muža, ktorý je už dávno v sieni slávy slovenskej, česko – slovenskej a keby písal svoje texty v angličtine, bezpochyby aj svetovej kultúry.

Je už ale sudbou básnikov malých národov prebíjať sa poliami kultúr veľkých národov, pravda, ak tieto národy majú kultúru a nielen silu zodpovedajúcu ich veľkosti.

Veľkí básnici však nosia veľký svet vo svojich veľkých srdciach, vzbudzujú v nás túžbu po šľachetnosti a kráse, dávajú nám nádej, hľadajú pravdu aj v časoch, kedy sa táto placho ukrýva pred agresivitou hlučných," píše Banáš na sociálnej sieti.

„Nad tulákmi držia stráž, niet tam víťazov, tak leť, aj keď nevyhráš, nad zemskou príťažou.“ Nad zemskou príťažou sila hmoty nevyhrá, aj keď neustále žobre - chce mať viac, ako dáva klas, sila ducha je nad ňou. Kamilova poézia poletuje vysoko nad mračnami hmoty. Stretnutia s ním sú vždy povznášajúce," uviedol spisovateľ Jozef Banáš na sociálnej sieti, kde zverejnil fotografiu s osobnosťou našej kultúry p. Kamilom Peterajom.

"Milý Kamil, podebatovali sme, pokritizovali tých dnešných – posledných v láske, prvých v nenávisti, povzbudili tých, ktorí chcú viac milovať ako nenávidieť. Ďakujem Ti za priateľstvo, za povznášajúce slová. Vieme, že závisť a údel Kainov nás nemučí," podelil sa Banáš so svojimi myšlienkami a pocitmi zo stretnutia s p. Peterajom.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik