Studená sprcha pre "ukrohujerov"! Na toto zabudnite!
02 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Pamätáte sa na opovrhovanie, ktoré prejavili voči Viktorovi Orbánovi naši  poskokovia z radov vojnových štváčov, keď rázne uzemnil Stoltenberga s jeho vyhláseniami o členstve Ukrajiny v NATO? A následne hneď za nimi naše im servilné médiá? Čo budú robiť teraz, keď sa podľa rakúskeho spravodajského webu orf.at Nemecko dohodlo s USA, čítate správne, aj Nemecko a USA, že Ukrajina nedostane na blížiacom sa samite NATO potvrdenku o členstve v aliancii?

Ukrajina na samite NATO bude sklamaná

Hrozí jej totiž, že nádeje na konkrétnejšie vyhliadky na vstup do NATO sú nateraz zmarené. Podľa informácií agentúry dpa členovia aliancie ako USA a Nemecko nedávno za zatvorenými dverami dali najavo, že nateraz nechcú prijímať žiadne záväzky, ktoré by podstatne presahovali rámec vágnej deklarácie NATO z roku 2008.
Zabudnite na nejaký harmonogram vstupu
Vtedajšie hlavy štátov a vlád sa v v roku 2008 dohodli, že Ukrajina a Gruzínsko by mali vstúpiť do NATO. Neexistoval však na to konkrétny harmonogram. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj nedávno vyzval NATO, aby na svojom najbližšom júlovom summite uvoľnilo jeho krajine cestu k vstupu do západnej vojenskej aliancie.

Ani na Ukrajine, ani v Európe, ani v NATO by väčšina obyvateľov nepochopila, keby Kyjev nedostal „zaslúžené pozvanie“ na summite v Litve, povedal Zelenskyj po návšteve generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga v Kyjeve. Píše orf.at.

Ešte stále je tu totiž aj Rusko

Odporcovia konkrétnej perspektívy vstupu (zdá sa, že vrátane minimálne Nemecka a USA) odôvodňujú svoj postoj tým, že tento cieľ v súčasnosti nie je reálny a mohol by odviesť pozornosť od oveľa dôležitejšej podpory Ukrajiny. Okrem toho existuje riziko, že nové záväzky NATO by mohli poskytnúť Rusku argumenty pre ešte agresívnejšie vedenie vojny.

Ukrajina musí zničiť Rusko, lebo...!
15 dôvodov, prečo Ukrajinci chcú, aby Rusko zmizlo. Oleksij Danilov, tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny, vymenoval 15 dôvodov, ktoré Ukrajincov nútia veriť, že Rusko by malo v súčasnej podobe zaniknúť. Príčiny „Prečo... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme