Čína zdvihla v OSN ruku proti Rusku
03 | 05 | 2023 I Ivan Brožík

Čína zdvihla v OSN ruku proti Rusku. Rusko vychádza z informácie zverejnenej islandským zastupiteľstvom pri zhromaždení OSN, kde sa hlasovalo o rezolúcii „Spolupráca medzi OSN a Radou Európy“. Čína ju podporila, rovnako tak aj ďalšie bývalé sovietske republiky. Zástupca Ruska pri OSN autorom rezolúcie vyčíta, že "agresiu NATO proti bývalej Juhoslávii tiež ignorovala". Informuje web parlamentnilisty.cz.

Podľa ruského servera The Moscow Times sa zdá, že Čína zmenila svoj postoj a prvýkrát sa nezdržala hlasovania pri rozhodovaní o dokumentoch v OSN, ktoré obsahujú podobne silné formulácie ohľadom ruskej invázie na Ukrajinu. Naopak, Čína podporila kolektívne uznesenie Valného zhromaždenia OSN, ktoré označuje Rusko za „agresora“.

Mení Čína kurz?

Ruský server čerpal z informácií zverejnených islandským zastupiteľstvom pri príležitosti 77. zasadnutia Valného zhromaždenia OSN (United Nations General Assembly, UNG77) – každoročnom stretnutí zástupcov všetkých členských štátov OSN, ktoré sa koná v New Yorku a diskutuje sa o globálnych otázkach a prijímaní rozhodnutí týkajúcich sa medzinárodnej politiky, bezpečnosti a rozvoja.

„Dnes UNG77 prijala rezolúciu o „Spolupráci medzi OSN a Radou Európy“ so 122 hlasmi. Ďakujeme našim spoluorganizátorom a členom OSN za ich podporu,“ stojí v tweete od islandského zastupiteľstva. Toľko parlamentnilisty.cz.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Budeme zo Slovenska platiť za šialené zbrojenie v Poľsku?
„My kúpime, vy platíte.“ Poliaci priam extréme zbroja, účet však chcú spoločný. Všimol si český spravodajský web parlamentnilisty.cz. Poliaci zbroja seba i Ukrajinu. Objednali si napríklad viac Himarsov, než je teraz na celom území USA. Kde na to... Čítať ďalej
02 | 05 | 2023 | Ivan Brožík

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik