Strany Hlas-SD a Dobrá voľba sa spájajú
28 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Mimoparlamentné strany Hlas-SD a Dobrá voľba podpísali dohodu o spájaní sa. Viacerí členovia Dobrej voľby vstúpia do Hlasu. Dobrá voľba má postupne zaniknúť. Na piatkovej tlačovej konferencii o tom informovali predsedova strán Peter Pellegrini a Tomáš Drucker.

Spájanie sa strany Dobrá voľba s Hlasom bola avizovaná už pred časom. Lídra dobrej voľby predseda Hlasu navrhne aj so predsedníctva strany a dostane aj zvoliteľné miesto na kandidátke strany.

To, o čom hovoril Peter Pellegrini už začiatkom marca, sa pomaly, ale isto stáva realitou – strana Dobrá voľba zanikne hneď, ako tí, ktorí súhlasia s ideami Hlasu-SD, do tejto strany aj vstúpia. Neurobí tak Rado Baťo, ktorý má podľa Petra Pellegriniho iné priority. Kandidáti pôvodne z Dobrej voľby, na strane Hlas pôjdu pod hlavičkou strany, nie ako platforma, čo robia iné strany a Peter Pellegrini o takomto postupe hovorí, ako o podvodnom. Najvyššie postaveným kanidátom z radov Dobrej voľby bude Tomáš Drucker, ktorý by sa mal zapojiť aj do kampane. Dobrá voľba samostatne by neprekročila ani dve percentá preferenčných hlasov.

"Ak sa ľudia z Dobrej voľby, tí ktorí budú mať o to záujem, budú stotožňovať s naším programom, víziou, sociálno-demokratickou proeurópskou orientáciou, tak tí by sa mali stať integrálnou súčasťou Hlasu a Dobrá voľba by tým pádom mala akoby zaniknúť," priblížil ešte v marci Peter Pellegrini.

Pellegrini nemieni robiť Dobrej voľbe VÝŤAH DO PARLAMENTU, ale...
Mimoparlamentné strany Hlas-SD a Dobrá voľba rokujú o spoločnom postupe do predčasných parlamentných volieb. Koalíciu však vytvárať nebudú. Líder Hlasu-SD Peter Pellegrini naznačil, že ľudia z Dobrej voľby by sa v prípade záujmu mali stať súčasťou... Čítať ďalej
04 | 03 | 2023 | Diana Zaťková/TASR

„Udiali sa už všetky potrebné administratívne kroky aj zo strany Dobrej voľby, ich predsedníctvo odsúhlasilo postup. Tí ľudia, u ktorých vidíme potenciál a ktorí majú záujem, súhlasia s politikou Hlasu-SD a chcú posilniť naše tímy, sa stanú súčasťou strany Hlas-SD,“ uviedol Peter Pellegrini na margo zlúčenia Dobrej voľby s Hlasom.

FB / Rado Baťo | Rado Baťo do Hlasu nevstúpi

Nebudú platformou

„Častokrát to tak podvodne robia iné strany, aby nevytvárali koalície a piatim – šiestim stranám tam dovolia mať poslancov a človek potom ani nevie, čo to je za stranu," vysvetľuje Peter Pellegrini ich taktiku. Členovia Dobrej voľby vstúpia do Hlasu dobrovoľne, ako normálni členovia. V tejto súvislosti pripomína Rada Baťa. Ten kandidovať nebude, pretože sa venuje svojim vlastným aktivitám. Peter Pellegrini a Tomáš Drucker o spojení mienia informovať v piatok na tlačovej besede.

Iliev Bartalosovej: Kto vám zaplatil za reči proti LGBT+ ? (GALÉRIA)
Hviezdičku Máriu „Mary“ Bartalos diváci poznajú zo seriálu Oteckovia. Návštevníci kín ju mohli vidieť v snímkach Trhlina, či Backstage. Nedávno skončila s herectvom a aktuálne členom LGBT+ odkázala, že láska ľudí rovnakého pohlavia nie je od Boha a... Čítať ďalej
27 | 04 | 2023 | Eka Balaskova

Čo bude s Dobrou voľbou

„Jednoducho, zlúčením s Hlasom-SD Dobrá voľba zanikne a prestane existovať v registri politických strán, čiže týmto naším spojením aj zmenšíme počet politických strán na Slovensku,“ hovorí Pellegrini a upozorňuje, že ich spájanie sa má byť odpoveďou na stále nové a nové politické subjekty, ktoré „prídu, že idú všetko zjednocovať a nakoniec sa ukáže, že sa drobia ako omrvinky zo suchého rožka.“

Takto sa to robí

„A nie, ako nám to tu predvádza či už Mikuláš Dzurinda, Eduard Heger alebo pani Remišová, ktorá sa ponúka a nikde ju nechcú,“ dodal Pellegrini na margo tých, ktorí sa snažia nasilu spájať a pritom nemajú čo povedať.

Zdroj: reprofoto FB PP | Peter Pellegrini

Zvoliteľný Drucker?

„V nejakom pravidelnom intervale sa budú vyskytovať na našej kandidačnej listine a, logicky, pán predseda Drucker bude tým najvyššie postaveným kandidátom strany Dobrá voľby na našej kandidátke,“ vysvetľuje Peter Pellegrini, že počet miest pre kandidátov z Dobrej voľby na kandidátke Smeru sa bude upravovať v závislosti od preferencií DV. Pellegrini zároveň verí, že Drucker si upraví svoje povinností tak, aby sa mohol naplno zapojiť do predvolebnej kampane.

PRIESKUM! Demokrati Naď a Heger budú sklamaní!
Agentúra Median v období od 6. marca do 2. apríla uskutočnila prieskum volebných preferencií na vzorke 1057 respondentov. Vyplynulo z neho, že do parlamentu by sa nedostali Demokrati ani Aliancia. O prvenstvo dlhodobo súperia dve strany s... Čítať ďalej
20 | 04 | 2023 | Eka Balašková

Pozrime sa teda na tie prieskumy

Podľa agentúry Median, by strana Dobrá voľba v ostatnom prieskume získala 1,9 percenta voličských hlasov, kým strane Hlas-SD prieskum prisudzuje 15.8 percenta. Hlas by podľa týchto preferencií „obsadil“ 30 parlamentných kresiel.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik