Kam nám mizne Slovensko, alebo Posledný nech zhasne
26 | 04 | 2023 I Eka Balaskova

Pri otázke, kam sa stráca Slovensko sa pristihujem stále častejšie. Lebo verchuška už sa hádam ani netají tým, že do budúcnosti sa so Slovenskom neráta. Ale poďme z oblasti hmlistých teórii mojej „dezolé hlavy“ do faktov. Podložených.

Nie mnou. Štátnymi úradmi a inštitúciami. A v ostatných dňoch tiež videami. A keď už pri nich niekomu nebliká kontrolka, tak v nej asi má vypálenú žiarovku.

Nové občianske preukazy

Občiansky preukaz nie je len dokladom totožnosti, z ktorého vyčítate, ako sa jeho majiteľ volá, kde býva a (zatiaľ) aj to, či je to žena, alebo muž. Ak používate elektronický podpis, musíte si ho vymeniť za taký, ktorý obsahuje nový čip. Potiaľto je to v poriadku. Nový občiansky preukaz však neobsahuje na lícnej strane slovenský štátny znak, len skratku SK v znaku EÚ.

Facebook | Vzorový občiansky preukaz bez Slovenskej vlajky

Nežiadúce vlajky

V nedeľu (23.4.) som kdesi zachytila, že „z hradu Devín dnes vyhodili nejakých ľudí so Slovenskou vlajkou“. A objavila som článok Ľuboša Blahu zo Smeru, v ktorom píše o skúsenosti seniora, ktorý si vždy v dátum oslobodenia Bratislavy so štátnou vlajkou ide uctiť padlých vojakov k ich pamätníku.

"Na seniora nejakí slniečkari zavolali políciu. Vraj mu tam nadávali chlapi v oblekoch, ktorí hovorili po ukrajinsky. Neviem posúdiť. Faktom je, že o chvíľu prišla polícia a pánovi prikázala zástavy zvesiť a odniesť preč.  "Aj tú slovenskú?" - neveriacky sa pýtal starší pán. "Aj tú slovenskú, nemá to tu čo robiť," odpovedá policajt za súhlasného pokriku slniečkarov," pokračoval v opise udalosti Ľuboš Blaha.

Dočítala som si článok a pomyslela som si, že toto bola nadpráca nejakého príliš angažovaného ... nuž pred 35 rokmi by sme ho nazvali aparátčikom, s čím som sa vedome upokojovala. Moja kontrolka je potvora – niekde vzadu v mozgu „preblikávala, ale to ona pri podobných témach už pár rokov...

Sme na Slovensku: "Slovenská zástava tu nemá čo robiť, odneste ju"
Ľuboš Blaha sa na webovej stránke strany Smer - SSD v blogu pýta: "UŽ JE ZAKÁZANÁ AJ SLOVENSKÁ ZÁSTAVA?!" Dodáva, že sa dozvedel "neuveriteľné veci. Už nemôžeme vyjadriť úctu ani k vlastnej štátnosti?" Poďme sa na text Blahovho blogu pozrieť... Čítať ďalej
23 | 04 | 2023 | Ivan Brožík

Mýlila som sa

Neskôr mi kamarát youtuber poslal tri videá. Jedno bolo od panej z podujatia nitrianskeho Občianskeho združenia Slavica. To pravidelne organizuje aktivity na posilnenie národného povedomia, v Nitre roky usporadúvalo slávnosti na pripomenutie si odkazu svätých Cyrila a Metoda...

Voľnú nedeľu chceli oni a niekoľko podobných organizácií využiť na to, aby si návštevou hradu Devín pripomenuli inú návštevu Devína, spred 187 rokov. Mnohí v tričkách so štátnou vlajkou, iní ju mali prehodenú cez seba. A tých zriadenci za doprovodu policajtov a členov antikonfliktného tímu (!!!) do priestorov hradu nevpustili. Tých, čo ju majú na tričkách si pochopiteľne nedovoli „vyzliecť“, ale ak ju máš cez seba len prehodenú, zbaliť!

Aká, keď nie národná?

Na našich štátnych inštitúciách už viseli rôzne vlajky, vrátane tej dúhovej, prípadne ukrajinskej štátnej zástavy. Otázne je, dokedy na nich ešte bude visieť trikolóra so Slovenským znakom.

Aká dlhá je tá saláma?

Keď vám niekto hovoril, že s rozpredávaním Slovenska začali Dzurinda s Miklošom pred dvadsiatimi rokmi a neverili ste mu, v ostatnej dobe sa presviedčame, že zo Slovenska už sú vytláčané aj slovenské symboly. Salámová metóda. Uvažujem len, kde má tá saláma koniec.

Zdroj: pixabay.com | Slovenská vlajka.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik