ANDREJ STANČIK musel VYSVETLIŤ: Žiadny diktát Bruselu neexistuje! Ľudia reagujú: Diktát tu bol, je a bude!
26 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

"EÚ je náš životný priestor," vysvetľuje na sociálnej sieti Andrej Stančík (OĽaNO), štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí Slovenskej republiky. Je potešený tým, ako EÚ vnímajú Slováci, niektorí mu ale v komentároch zanechali odkazy s iným názorom. Stančík je presvedčený, že Slovensko má miesto v EÚ. Najnovší prieskum, ktorý hovorí o tom, že dôvera v slovenskú vládu a parlament je historicky najnižšia mu zrejme unikla a nikde sa k nej nevyjadril. Je možné, že o ňom nevie a je možné, že o ňom vedieť nechce.

"Teší ma, že väčšina Slovákov vníma naše členstvo v EÚ pozitívne. Ak by sme z nej vystúpili, čakal by nás ako exportnú krajinu ekonomický armageddon a prudký nárast nezamestnanosti," píše na sociálnej sieti Andrej Stančík.

EÚ ale nie je podľa neho len o voľnom trhu.

"Je to najúspešnejší projekt v našej histórii, ktorý nám priniesol mier, prosperitu a ochranu právneho štátu. O jej atraktivite najlepšie svedčí fakt, že všetky susedné krajiny chcú byť jej súčasťou," vysvetľuje Stančík, ktorého neteší, keď vidí politikov, ktorý EÚ zneužívajú na dolovanie politických bodov a bijú ju ako slameného panáka.

"Žiadny diktátu Bruselu totiž neexistuje," zdôrazňuje Stančík

"Od technického levelu až po politický sme totiž do tvorby legislatívy priamo zapojení. Vieme byť aj kritickí a vieme legislatívu aj odmietnuť. Tváriť sa, že nám z ničoho nič na stôl priletia návrhy, o ktorých sme nič nevedeli, je čistý alibizmus a populizmus. Bývalo zvykom, že slovenskí premiéri v Bruseli súhlasili, len aby sa na Slovensku búchali do hrude a Brusel kritizovali," myslí si Stančík.

Diktát zo strany EÚ tu bol, je, aj bude, či sa nám to páči alebo nie

"Táto falošná hra mala zjavne zmysel pri preferenciách, no zároveň znižuje podporu EÚ na Slovensku a ohrozuje našu budúcnosť v nej. Musíme spraviť všetko preto, aby sme o EÚ komunikovali otvorene, transparentne a férovo. Pretože naše členstvo v EÚ je náš bytostný národný záujem," uviedol v závere príspevku na sociálnej sieti Andrej Stančík.

"Áno, je super, že sme v EÚ a určite nás to posunulo ďalej, ale ten diktát z jej strany tu bol, je, aj bude, či sa nám to páči alebo nie. "Bývalo zvykom, že slovenskí premiéri v Bruseli súhlasili, len aby sa na Slovensku búchali do hrude a Brusel kritizovali. " To myslíte vážne alebo tiež populisticky?" Pýta sa v komentári Jojo Nováčik.

"Keďže náš postkomunistických priemysel neexistuje, poľnohospodárstvo nesebestačné, zdravotníctvo zaostávajú e.... musíme v tej EÚ byť... Zaujímavé to bude, ako a či sa pretransformujú automobilky," komentuje p. Valach.

Stančík hodnotí členstvo v EÚ, ľudia hodnotili slovenskú vládu a parlament

 Z národného prieskumu Eurobarometer, ktorí robili na vzorke 1 004 ľudí, vyplýva, že dôvera v slovenskú vládu a parlament je historicky najnižšia. Slováci hodnotia situáciu v krajine ako zlú. V dôvere k EÚ sa dostávame na spodok rebríčka, informovala RTVS vo svojom spravodajstve.

Dôvera vláde a parlamentu je historicky najnižšia!

Viacerí nie sú spokojní ani s tým, aká je situácia na Slovensku. Hodnotia ju ako zlú. Dôvera v slovenskú vládu a parlament dosahuje historické minimá. Verí im 14 percent ľudí. V porovnaní s ostatnými krajinami EÚ sme najpesimistickejší.

„To, čo vidíme dnes, je koktail rôznych príčin. Stále sú to tie témy – ceny, životná úroveň, ceny energie, inflácia. Veľmi do toho vstupuje celková nespokojnosť s politickou situáciou,“ ozrejmila sociologička Oľga Gyárfášová.

Prieskum tiež ukázal, že Slováci ako problém nevnímajú tému migrácie, ochranu prírody a klimatické hrozby.

PRIESKUM Dôvera vo vládu a parlament je HISTORICKY NAJNIŽŠIA!
Z národného prieskumu Eurobarometer, ktorí robili na vzorke 1 004 ľudí, vyplýva, že dôvera v slovenskú vládu a parlament je historicky najnižšia. Slováci hodnotia situáciu v krajine ako zlú. V dôvere k EÚ sa dostávame na spodok rebríčka,... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik