HEGER SI IDE SVOJE! Šutaj Eštok reaguje: Pellegrini ho rozobral na súčiastky
19 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Rozhodnutie dočasne poverenej vlády o dodaní stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu je ústavne čisté. Uviedol to dočasne poverený premiér Eduard Heger. Nesúhlasí s tým nezaradený poslanec Národnej rady (NR) SR a líder mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini. Matúš Šutaj Eštok tvrdí, že Pellegrini rozobral Hegera na súčiastky.

Heger tvrdí, že o ústavnosti rozhodnutia hovoria aj viacerí odborníci.

"Ja som žiadal, že to urobíme iba vtedy, ak budeme mať istotu a iba tak, aby to bolo v súlade s ústavou," skonštatoval. Pripomenul, že vláda k dodaniu stíhačiek podpísala dohodu s ukrajinskou stranou.

Pellegrini rozhodnutie rešpektuje

Myslí si však, že o takejto otázke nemala vláda právo ani kompetenciu rozhodnúť. Odvolal sa pritom na viaceré právne analýzy. "Urobili ste to tak, ako ste to urobili a teraz za to nesiete zodpovednosť," skonštatoval. Kabinet sa mal podľa neho v tejto otázke obrátiť na Ústavný súd SR. Tvrdí, že ak by bol premiérom on, tak by stíhačky na Slovensku lietali.

Premiér reagoval, že práve Pellegriniho vláda rozhodla, že sa prestali cvičiť piloti na MiG-29. Zopakoval, že stíhačky boli vyradené a Slovensko ich nemohlo používať. Líder Hlasu zároveň skritizoval súčasnú vládu, že sa venuje zahranično-politickým otázkam, ale nerieši problémy občanov SR.

Matúš Šutaj Eštok reaguje: Pellegrini rozobral Hegera na súčiastky

"Arogantný Heger dnes s údivom zistil, že po troch rokoch vo vláde sa nemôže viac vyhovárať na predchodcov. Dnes ho Peter Pellegrini rozobral na súčiastky!" Uviedol Matúš Šutaj Eštok (Hlas - SD) na sociálnej sieti.

V diskusii RTVS O 5 minút 12 sa stretli Peter Pellegrini a Eduard Heger

Postup OĽANO a Sme rodina, ktorým nepodporili návrh zákona o krajinnom plánovaní a zákon o konkurze, ohrozuje verejný záujem. V súvislosti s rizikom straty prostriedkov z plánu obnovy to uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger v diskusii RTVS O 5 minút 12. Nevylúčil, že zo strany OĽANO mohlo ísť o "trucpodnik". Nezaradený poslanec a predseda neparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini za tým vidí najmä Hegerovu premiérsku neschopnosť.

Viac:

OĽaNO podľa Hegera TRUCUJE, PELLEGRINI SA VYJADRIL: HEGER JE NESCHOPNÝ
Postup OĽANO a Sme rodina, ktorým nepodporili návrh zákona o krajinnom plánovaní a zákon o konkurze, ohrozuje verejný záujem. V súvislosti s rizikom straty prostriedkov z plánu obnovy to uviedol dočasne poverený premiér Eduard Heger v diskusii RTVS... Čítať ďalej
19 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik