JAROSLAV NAĎ sa chystá do podnikov vyrábajúcich munície! MÁ ZÁMER!
15 | 03 | 2023 I Gabriela Fedičová

Dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď potvrdil zámer zvýšiť výrobu munície na Slovensku. O téme plánuje hovoriť aj s eurokomisárom pre vnútorný trh Európskej únie Thierrym Bretonom počas jeho avizovanej návštevy SR.

Informoval o tom v stredu (15.03.2023).

"Pôjdeme navštíviť aj naše podniky, ktoré realizujú výrobu munície, s cieľom ešte viac zvýšiť produkciu. My sme už urobili opatrenia, aby sme navýšili produkciu a chceme ju ešte zvýšiť," avizoval Naď. Ako predpokladá, Európska komisia má k tomu čo povedať.

Výrobu munície podľa slov Naďa už zdvojnásobili, teraz ju chcú zvýšiť o ďalších sto percent. "Ak sa to podarí, bude si to vyžadovať investície, budeme sa o tom rozprávať aj s pánom eurokomisárom," dodal.

Termín návštevy eurokomisára zatiaľ neoznámil, keďže ešte nebol definitívne potvrdený.

Eurokomisár tento týždeň oznámil, že Európska únia bude konať tak, aby zvýšila produkciu munície určenej pre Ukrajinu zo závodov 15 priemyselných skupín v 11 krajinách Európy. Ako uviedol v tejto súvislosti, vojna na Ukrajine sa zmenila na zákopovú, pričom Ukrajinci sú závislí od dodávok munície z Európy. Ukrajinská armáda už niekoľko týždňov žiada EÚ o dodávky munície kalibru 155 mm.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik