Ján Mažgút: Heger klame! (VIDEO)
12 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Ján Mažgút (Smer-SD) obvinil odvolaného premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO) z toho, že zavádza o odovzdaní stíhačiek MIG 29 Ukrajine. Podľa Hegera ich darovanie nijako neohrozí našu národnú bezpečnosť, s čím Mažgút nemôže súhlasiť.

Mažgút reaguje na Zelenského požiadavku, ktorú prezident susedného štátu odôvodnil obavami z ďalších útokov. Premiérovi pripomenul slová prezidentky Čaputovej o povinnostiach odvolanej vlády a kladie otázky o sľubovanej pomoci slovenským občanom. Hegerovi naopak dáva za pravdu nezaradený poslanec Tomáš Valášek.

Národná bezpečnosť v ohrození

„Po tom, čo ste otvorili naše nebo, ako Dzurinda v deväťdesiatom deviatom, keď Američania bombardovali srbský Belehrad, chcete po plne funkčnej S-300vke poslať na Ukrajinu aj naše stíhačky MIG 29. Váš prísľub, pán nedôveryhodný Heger, Zelenskému maximálne vyhovieť jeho požiadavke, je ďalším ohrozením našej národnej bezpečnosti,“ myslí si Mažgút.

Čo je to za požiadavku?

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj Eduarda Hegera uplynulý štvrtok požiadal, aby Slovensko poskytlo svojich desať stíhačiek MiG-29 Ukrajine, ktorá sa obáva novej rozsiahlej vojenskej ofenzívy zo strany Ruska. Heger tvrdí, že tieto stíhačky nelietajú a nemajú žiadnu hodnotu. SR si k nim nedokáže zabezpečiť ani servis, kým ukrajinská strana ich bude vedieť využiť.

Eduard Heger ostro vystúpil proti Robertovi Ficovi!
Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico je pri výzvach na neposkytnutie vojenskej pomoci Slovenska Ukrajine buď cynik alebo klamár – alebo je oboje. Uviedol to v piatok popoludní dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) po skončení samitu EÚ... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Aké má vláda povinnosti

„Aj keď nerád, ale pomôžem si slovami prezidentky Čaputovej, ktorá vás vyzvala, že počas svojho dočasného poverenia, teda do termínu predčasných volieb 30. septembra, máte vládnuť profesionálne, máte preukázať schopnosť zabezpečiť kľúčové oblasti fungovania krajiny a doviesť Slovensko k predčasným voľbám,“ pripomína Mažgút.

Neriešia, čo by mali

„Vy sa stále správate, ako neobmedzení vládcovia vesmíru, svojou neschopnosťou a navyše s obmedzenými kompetenciami prehlbujete krízu a ľudí nechávate ďalej len tak, bez povšimnutia, krvácať. Kde je tá pomoc v dôsledku rastu cien energií a potravín? Kde je tá adresná pomoc ľuďom najviac postihnutým chudobou, stabilizácia situácie samospráv? Slovensko by malo urobiť maximum, aby bol na Ukrajine čo najskôr mier,“upozorňuje Mažgút a dodáva:

„Tak nás neoblbujte, že vojenská pomoc Ukrajine je v našom národnom záujme. Je to v prvom rade v záujme západných mocností, ktorým vy slepo pritakávate a ženiete Slovensko do vojny!“

Valášek nesúhlasí

"Ukrajina ich potrebuje teraz. Tie stíhačky Ukrajinci dôverne poznajú a na rozdiel od iných západných systémov by ich vedeli prakticky okamžite nasadiť do obrany pred ruským agresorom," skonštatoval nezaradený poslanec Tomáš Valášek, ktorý pripomenul, že slovenský vzdušný priestor chránia spojenci a čoskoro prídu aj nové stíhačky F-16. 

Valášek, Krúpa i Šeliga argumentujú! Mig-29 potrebuje ukrajinský ľud
Slovensko stíhacie lietadlá Mig-29 aktuálne nevyužíva a ani ich využívať nevie. Ukrajina dokáže zabezpečiť ich servis a využiť ich. Zhodli sa na tom nezaradení poslanci Národnej rady (NR) SR Tomáš Valášek a Juraj Šeliga. Valášek vyzval vládu, aby... Čítať ďalej
10 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Nezaradený poslanec Tomáš Valášek
Tomáš Valášek / TASR - Pavel Neubauer

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik