Poslanci začali utorkové rokovanie diskusiou o pomoci v hmotnej núdzi
07 | 02 | 2023 I Ivan Mihale/tasr

Poslanci Národnej rady (NR) SR začali utorkové rokovanie diskusiou o návrhu novely zákona o pomoci v hmotnej núdzi z dielne dočasne povereného ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina).

Pomoc v hmotnej núdzi by mala byť po zmenách adresnejšia, efektívnejšia a motivačná voči jej príjemcom, aby sa vymanili z hmotnej núdze.

Najzásadnejšie zmeny sa majú týkať zrušenia osobitného príspevku, ktorý bude riešený samostatne v rámci politiky aktívnych opatrení na trhu práce. Návrh mení posudzovanie niektorých druhov príjmov, rozširuje tiež okruh osôb, na ktoré sa nevzťahuje povinnosť zabezpečiť si príjem vlastnou prácou o osoby s ťažkým zdravotným postihnutím, ktoré sú odkázané na pomoc inej osoby.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!