Hlas-SD: Na odkladanie volieb do septembra nie je dôvod. Aký je ideálny termín?
23 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Na odkladanie predčasných parlamentných volieb do septembra nie je žiaden racionálny dôvod. Tvrdí to mimoparlamentná strana Hlas-SD. Žiada ich termín najneskôr do konca júna.

"Vyzývame vládne strany, aby namiesto svojich vlastných politických záujmov uprednostnili záujem Slovenska a dohodli sa na termíne volieb najneskôr do konca júna," uviedol v stanovisku líder Hlasu-SD Peter Pellegrini. Vláda podľa neho nemá dôveru parlamentu a ani všetky svoje právomoci. "Nikdy v slovenskej histórii sa nestalo, aby takáto vláda bez akéhokoľvek mandátu vládla ešte deväť mesiacov po svojom páde a nikdy nebola potreba zodpovednej a kompetentnej vlády väčšia ako dnes," dodal.

Remišová a OĽaNO "kopú" do Fica a Pellegriniho
Neúspešné referendum je ponižujúci debakel Roberta Fica (Smer-SD) a Petra Pellegriniho (Hlas-SD). Uviedla to predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová v reakcii na výsledky sobotného (21. 1.) referenda. Výsledky referenda sú dôkazom, že v... Čítať ďalej
22 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Ako minimálnu slušnosť voči občanom požaduje Hlas-SD od vládnej koalície aspoň jeden rozumný dôvod, prečo by mali byť voľby až v septembri. "Igor Matovič tára o akejsi psej povinnosti samozvaných demokratov nedopustiť voľby čím skôr, lebo by nedopadli podľa ich chorých predstáv, ale podľa vôle ľudu. Richard Sulík otvorene hovorí, že do septembra ešte treba stihnúť niekoho zavrieť," myslí si Pellegrini. Dočasne poverený premiér Eduard Heger (OĽANO) podľa neho potrebuje čas na vznik svojej novej strany.
Pellegrini to považuje za výsmech do očí občanom, ktorí prišli v sobotu (21. 1.) na referendum, a tiež tým, ktorí v prieskumoch žiadajú predčasné voľby čím skôr.

Bývalé koaličné strany sa dohodli, že predčasné voľby budú 30. septembra. Dohodu tiež našli na texte zmeny Ústavy SR v súvislosti s predčasnými voľbami. Skrátenie volebného obdobia parlamentu by malo byť možné prijatím uznesenia, na čo bude potrebných 90 hlasov poslancov.

Šutaj Eštok TVRDO: Heger BLÚZNI! (VIDEO)
HEGER BLÚZNI ALEBO ŽIJE V INOM VESMÍRE! Presne toto si myslí nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas) o dočasne poverenom premiérovi Eduardovi Hegerovi. Reagoval tak na tvrdenie dočasne povereného premiéra Eduarda Hegera (OĽANO), ktoré zaznelo... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!