JUDr. Weis: Odopretie výkonu mimoriadnej služby
19 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Vzhľadom na to, že Slovenská republika sa mimoriadne angažuje v cudzom vojenskom konflikte, vytvára tým prostredie, ktoré môže reálne znamenať prenos takého konfliktu aj na územie Slovenskej republiky. Nie je podstatné hodnotiť dôvody, prezentovať názory o správnosti, resp. nesprávnosti akýchkoľvek úvah alebo myšlienok, ktoré vrcholných predstaviteľov k týmto krokom vedú. Dôležite je TOTO!

Existuje tu významná skupina mužov a chlapcov, ktorí sa na základe politických rozhodnutí smerujúcich k potenciálnemu vojenskému konfliktu nemienia na takom konflikte zúčastniť a už vonkoncom nemienia položiť život, obetovať zdravie, resp. odobrať život inému kvôli cudziemu názoru, ktorý inak ovplyvniť nevedia. Existuje tu významná skupina žien a matiek, ktoré nechcú vidieť svojich chlapov a ich deti umierať za cudzie názory a cudzie problémy, ktoré bežný Slovák nespôsobil a ich vznik v minulosti neovplyvnil.

Množstvo Slovákov jednoducho nechce byť pešiakmi na šachovnici mocných.

Odopretie možno podať len v januári na Okresný úrad v sídle kraja (nie okresu). T.j. ak bývate napríklad v Dunajskej strede, podávate v Trnave. Tí, ktorí dovŕšia plnoletosť v tomto roku, môžu odopretie podať kedykoľvek v tomto roku po dovŕšení plnoletosti.

V prílohe preto nájdete 2 vzorové dokumenty.

Jeden je pre štandardné odopretie, druhé pre držiteľov modrých knižiek.

Treba podotknúť, že držitelia modrých knižiek v súčasnej právnej úprave nemusia nič podávať. Avšak kto sa stotožní s tým, že za posledné roky je právny systém v SR natoľko rozvrátený, sľuby politikov sa obrátili príliš často na klamstvá, a práve preto má napriek modrej knižke potrebu formálne uplatniť výhradu vo svedomí, môže tak urobiť podľa predloženého vzoru.

Časti vyznačené žltým sú buď komentáre, alebo ich je potrebné doplniť o údaje o žiadateľovi.

Vzory tlačív na stiahnutie, nájdete TU.

Známy advokát má RIEŠENIE na vysoké ceny energií!
Vláda vraj už našla spôsob, ako zabojovať s niekoľkonásobne zvýšenými zálohovými platbami od dodávateľov energií pre malé podniky. Uviedol to na sociálnej sieti predseda hospodárskeho parlamentného výboru Peter Kremský. Advokát Weis navrhuje zaslať... Čítať ďalej
14 | 01 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!