Dědeček, ktorý autom zabil 5 ľudí, žiadal o PREPUSTENIE z väzby
19 | 01 | 2023 I Ivan Mihale

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý spôsobil v Bratislave smrteľnú nehodu, požiadal o prepustenie z väzenia. Jeho bezhľadná jazda zabila päť mladých ľudí (Natália, Marek, Broňa, Richard, Sasha). A to je vo väzbe tri mesiace.

Obvinený, ktorý v stave ťažkej opitosti narazil autom do zastávky plnej ľudí, je väzobne stíhaný od 14. októbra. Pri smrteľnej nehode, ktorá sa stala 2. októbra večer v Bratislave na Zochovej, prišlo o život 5 ľudí a ďalší sa zranili. Podľa TV Markíza mal Dědeček len nedávno požiadať o prepustenie z väzenia. „Pred niekoľkými dňami podal žiadosť o prepustenie spoza mreží. Prokurátor mu však nevyhovel a tak bude o jeho osude rozhodovať okresný súd. Potvrdil to aj prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave Juraj Chylo,“ uvádzajú tvnoviny.sk.

Vyšetrovanie pokračuje

Dědeček, ktorý auto smrti šoféroval, nafúkal 1,69 promile. Vyšetrovanie prípadu naďalej pokračuje. Policajní vyšetrovatelia majú skúmať spôsob jazdy, správanie sa všetkých účastníkov cestnej premávky aj príčinu tragédie. „V rámci vyšetrovania prebiehajú výsluchy svedkov, znalecké dokazovanie z rôznych vedných odborov, účelom ktorých je zodpovedanie odborných otázok,“ informoval tvnoviny.sk prokurátor Juraj Chylo.

Dušan Dědeček je obvinený z trestného činu všeobecného ohrozenia. V prípade preukázania viny mu hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo na doživotie.

Dedečkova výpoveď pred súdom! Ako pokračuje vyšetrovanie vraždy piatich mladých ľudí?
2. októbra hodinu pred polnocou opitý vodič plnou rýchlosťou vbehol na jednu z najfrekventovanejších zastávok MHD v Bratislave. Jeho jazda zabila päť mladých ľudí ( Natália, Marek, Broňa, Richard, Sasha), študentov, ktorí z celého Slovenska... Čítať ďalej
18 | 01 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme