Robert Fico Naďovi: Ste choromyseľný a pomätený! (VIDEO)
18 | 01 | 2023 I Eka Balašková

Pri hrobe 25-ročného Ivana Romanoviča Nesvjetajeva na bratislavskom Slavíne Robert Fico (Smer-SD) reagoval na dočasne povereného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). Ten v uplynulých dňoch sľuboval ukončenie spolupráce so Slovenským zväzom protifašistických bojovníkov (SZPB).

Naďovi sa nepáči pozvanie zástupcov Ruskej federácie na oslavy výročia oslobodenia Poltára. Podľa ministrových slov na oslavy SNP nebude ministerstvo posielať pozvánky SZPB. Robert Fico vo svojej video reakcii pripomenul, že práve Červená armáda oslobodila Slovensko a minister nemôže nikomu zakazovať, ako bude takéto oslavy organizovať. Upozornil tiež, že práve jeho strana vrátila dôstojnosť oslavám SNP a ak budú súčasťou vlády, mienia v tom pokračovať.

Naďovo rozhorčenie

"Ak bude akákoľvek zložka SZPB pokračovať v spoluorganizovaní podujatí, na ktorých sa velebí štát, ktorý zabíja nevinných, budeme s nimi musieť ukončiť spoluprácu - všetky formy v rámci podpísanej dohody o spolupráci, a tiež budeme uvažovať, či je vhodné, aby sme predstaviteľom zväzu posielali čestné pozvánky na oslavy Slovenského národného povstania," avizoval dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

Naď RAZANTNE: Ukončíme spoluprácu s protifašistickými bojovníkmi! Pozvali totiž Rusov do Poltára
Ministerstvo obrany (MO) SR sa ohradilo voči účasti delegácie z Ruskej federácie na oslavách oslobodenia mesta Poltár. Pripomína, že Rusko ešte vlani zaradilo Slovensko na zoznam nepriateľských krajín a ide o agresora, ktorého bezprecedentným... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Oslavy sú pre každého

"Môžete sa vyhrážať Slovenskému zväzu protifašistických bojovníkov a urážať ľudí, koľko chcete. Nikdy mňa, ani nikoho zo Smeru-SD nezastrašíte, ani neodradíte na účasti na oslavách SNP a oslobodenia vojakmi Červenej armády, nech sa konajú kdekoľvek na Slovensku," poslal Robert Fico video odkaz odvolanému ministrovi obrany Jaroslavovi Naďovi a jemu podobným, ktorých Fico nazýva vojnovými štváčmi.

Fico pripomenul, že na takýchto oslavách sa radi a s úctou stretnú s každým bez ohľadu na to, z ktorej krajiny je.

S úctou k padlým

"Pán Naď a jemu podobní duchovní bezdomovci, vy nám nebudete nič prikazovať, ani zakazovať. Nesúhlasíme s vojnou medzi Spojenými štátmi a Ruskou federáciou na Ukrajine. Narozdiel od vás nechceme, aby sa predlžovala," upozorňuje Fico s tým, že vojaci, ktorí na Slavíne ležia, si zaslúžia úctu, nech sa v súčasnosti vo svete deje čokoľvek.

Kde sú vojny USA?

"Budete zakazovať aj občanom USA, aby sa so symbolmi svojho štátu zúčastňovali na oslavách vylodenia v Normandii v roku 1944 vzhľadom na ich účasť v mnohých krvavých vojnových konfliktoch v posledných troch desaťročiach? Ste choromyseľný a pomätený, ak ste v Poltári nazvali účastníkov osláv oslobodenia mesta háveďou a vyhrážali ste sa prítomným protifašistickým bojovníkom," odkazuje Robert Fico odvolanému ministrovi obrany, aby vzápätí primátorovi Poltára poďakoval za správne rozhodnutie.

Naďova úloha v budúcnosti, ako si ju predstavuje Fico

Fico pripomenul, že práve Smer-SD vrátil oslavám SNP náležitú formu a prisľúbil, že ak dostanú šancu byť súčasťou novej vlády, budú v tejto tradícii pokračovať.

"Pánovi Naďovi s modrou knižkou ponúkneme miesto nabíjača v tom starom nemeckom tanku s ručným nabíjaním, ktorý sme doteraz obdržali za tridsať automatických bojových vozidiel pechoty darovaných Ukrajine," zastrája sa Robert Fico.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME