Polícia OSTRO: Šutaj Eštok hrubo a neakceptovateľne zavádza!
16 | 01 | 2023 I Diana Zaťková

Hamran chce vyššiu hodnosť i vyšší plat! Uviedol to na sociálnej sieti nezaradený poslanec za stranu Hlas - SD Matúš Šutaj Eštok. "Šutaj Eštok hrubo zavádza verejnosť svojimi dezinformáciami!," bráni svojho šéfa policajný zbor (PZ).

Policajný prezident Štefan Hamran sa mal podľa hlasáka zaujímať o možnosť povýšenia do hodnosti generála a cez poslanca parlamentu skúsil aj zvýšenie svojho platu o rekordných 200 percent. Prezidentka však podľa opozičného politika jeho snahy zamietla.

"Nesmierne nás mrzí, že poslanec Národnej rady Slovenskej republiky Matúš Šutaj Eštok opäť hrubo a neakceptovateľne zavádza verejnosť svojimi dezinformáciami, ktoré nemajú reálny základ a oporu v zákone. Štefan Hamran prezidentku Slovenskej republiky o povýšenie do hodnosti generála nikdy nežiadal. A ani nemôže, keďže podľa § 25 Zákona č. 73/1998 Z.z. návrh na vymenovanie policajta do hodnosti generála predkladá prezidentovi Slovenskej republiky vláda," vyjadril sa PZ SR vo svojom vyhlásení.

Podľa predstaviteľov zákona informácia, že si Štefan Hamran navrhuje o 200 percent navýšiť príplatok za riadenie je rovnaký nezmysel ako informácia o požiadaní prezidentky o hodnosť generála. "Policajný prezident si nemôže sám určiť príplatok za riadenie, túto kompetenciu má výlučne minister vnútra. V rámci poslaneckého návrhu ide o úpravu stropu príplatkov za riadenie všetkých vedúcich zamestnancov v rámci Policajného zboru, a to na všetkých stupňoch riadenia a velenia."

Polícia proklamuje, že ide o súčasť nového systému platových náležitostí príslušníkov Policajného zboru v rámci už prebiehajúcej reformy Policajného zboru, ktorý sa pripraví v kalendárnom roku 2023 a bude motivačný, stabilizačný a dostatočne atraktívny nielen pre prípadných záujemcov pre vstup do služobného pomeru, ale aj služobne starších skúsených policajtov vrátane nadriadených. "Očakávame, že výrazným spôsobom prispeje k dlhodobej stabilizácii kvalifikovaného personálneho stavu Policajného zboru," uzavrel PZ SR.

Hamran sa štveral k vyššiemu PLATU aj HODNOSTI! Čaputová to ZATRHLA, vraví Šutaj Eštok
Hamran chce vyššiu hodnosť i vyšší plat! Policajný prezident Štefan Hamran sa mal zaujímať o možnosť povýšenia do hodnosti generála a cez poslanca parlamentu skúsil podľa opozície aj zvýšenie svojho platu o rekordných 200 percent. Prezidentka však... Čítať ďalej
16 | 01 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme