Vláda si z miest a obcí urobila bankomat!
03 | 12 | 2022 I Gabriela Fedičová

Vladá si z miest a obcí urobila bankomat, myslí si expert na samosprávu, Michal Kaliňák, Ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS. Dvíhanie daní, podľa neho spôsobí aj dvíhanie tlaku a a so samosprávou, podobne ako so štátom, to podľa neho nevyzerá vobec dobre!

Názorový článok Dvíhanie daní, dvíhanie tlaku zverejnený na sociálnej sieti Facebook, autorom ktorého je Michal Kaliňák, Ústredný riaditeľ Kancelárie ZMOS, zverejňujeme v plnom znení!

So samosprávou, tak ako so štátom to nevyzerá dobre

Každý, čo i len trochu zorientovaný musí vedieť, že pokles príjmov miest, obcí aj samosprávnych krajov je realita a zvyšovanie daní či poplatkov je síce nepríjemné, ale nevyhnutné.

Vo svojej podstate je to prirodzená reakcia na vládu, ktorá si zo samospráv urobila bankomat. To však neznamená, že predvolebné sľuby sa nemajú plniť!

Ďalší rozruch! Začalo to s výbuchom...
Ukrajinský minister zahraničných vecí Dmytro Kuleba v sobotu uviedol, že listové bomby alebo krvavé balíky obsahujúce oči zvierat dostalo v uplynulých dňoch 17 ukrajinských veľvyslanectiev a konzulátov. Šéf ukrajinskej diplomacie to povedal v... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Gabriela Fedičová/TASR

Veď predvolebné sľuby boli lákadlom na voličov

Práve nádej z toho, že niekto nám ponúka nové investície zohrala úlohu vo voličskom správaní. Teraz oznámiť, že situácia je náročná a sľuby neplatia pôsobí ako generálny pardón na volebné obdobie. Lenže toto nesmie byť ospravedlnením. Urobiť hrubú čiaru a povedať: Je po voľbách, ideme ináč, je mimoriadne neseriózne a obrovský hazard s dôveryhodnosťou voči samospráve ako takej. Kto vníma voľby ako hitparádu sľubov, ten si nezaslúži pôsobiť v komunále.

O to dôležitejšie bude rozlišovať medzi tým, čo je nevyhnutou reakciou na podkopávanie ekonomickej stability samospráv a čo už slúži na ústup z plnenia volebného programu. Alebo až teraz zistíme, kto hazardoval s ľuďmi iba preto aby uspel vo voľbách a predával nádej, na ktorú evidentne chýbajú peniaze.

Ideme do obdobia dvíhania daní

Ideme do obdobia dvíhania daní, od ktorého závisí aj to, do akej miery nám budú falošne predávané predvolebné sľuby dvíhať tlak. Najhoršie na tom je, že kandidáti, ktorí si uvedomovali sociálno-ekonomickú situáciu boli v kampani striedmy a preto aj počas nej zahnaní do kúta súpermi, ktorí nemali zábrany sľubovať...

Dekan Právnickej fakulty UK Burda: Ak chceme potrestať Fica, mali by sme aj ostatných!
Už aj samotní právni experti sa ozývajú ! Obvinenia voči bývalému premiérovi Robertovi Ficovi a exministrovi vnútra Robertovi Kaliňákovi (obaja Smer-SD) boli jednoducho vykonštruované aj podľa dekana Právnickej fakulty Univerzity Komenského v... Čítať ďalej
03 | 12 | 2022 | Emanuel Orban

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik