Prozápadný Andrej Stančík vysvetlil, že zima bude kľúčová: Ak padne Ukrajina, Slovensko zažije katastrofu (VIDEO)
19 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

Doterajšie navrhované opatrenia na zníženie veľkoobchodnej ceny plynu nie sú dostatočné, Slovensko však víta možnosť presmerovať časť kohéznych fondov na riešenie dosahov energetickej krízy. Vyhlásil to štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Andrej Stančík, ktorý sa v piatok zúčastnil na zasadnutí Rady pre všeobecné záležitosti v Bruseli. 

Ministri a štátni tajomníci rezortov európskych záležitostí sa v súvislosti s prípravou decembrového samitu lídrov zaoberali aj ruskou vojenskou agresiou na Ukrajine.

"Je kľúčové pomôcť Ukrajine zvládnuť nadchádzajúce zimné obdobie. Rázne odsudzujeme Kremeľ za hanebné útoky proti civilnej a energetickej infraštruktúre Ukrajiny a žiadame čo najráznejšiu spoločnú reakciu Únie proti Rusku," zdôraznil Stančík.

Rada sa zaoberala aj vývojom vzťahov EÚ a Spojeného kráľovstva po brexite.

Prebehlo tiež v poradí piate kolo vypočutia Maďarska v oblasti dodržiavania zásad právneho štátu.

Stančík ocenil dosiahnutý pokrok a vyzval Maďarsko na pokračovanie v reformnom úsilí v súlade s princípmi právneho štátu.

TASR o tom informoval komunikačný odbor ministerstva.

VIDEO:

Ukrajina vydrží ešte 15 rokov!
"Budeme odolávať ešte 15 rokov". Expert načrtol načasovanie konca vojny. Vojenský expert vyhlásil, že Kyjev potrebuje zabezpečiť riadne obranné kapacity, aby nedošlo k druhému pokusu o úplnú inváziu na Ukrajinu. Ešte to potrvá Riaditeľ Centra... Čítať ďalej
19 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik