Ukrajina vydrží ešte 15 rokov!
19 | 11 | 2022 I Milan Laca

"Budeme odolávať ešte 15 rokov". Expert načrtol načasovanie konca vojny.

Vojenský expert vyhlásil, že Kyjev potrebuje zabezpečiť riadne obranné kapacity, aby nedošlo k druhému pokusu o úplnú inváziu na Ukrajinu.

Ešte to potrvá

Riaditeľ Centra pre armádu, konverziu a odzbrojenie Valentin Badrak verí, že po skončení horúcej fázy vojny bude konfrontácia medzi ruskou armádou pokračovať ešte 10-15 rokov.

ŠOK pre Zelenského! Kyjev stráca "PRIATEĽOV"
Bitka o Dunaj. Rumunsko sa už dlho nechystá podporovať Kyjev. Zelenskyj stráca priaznivcov aj v Bukurešti. Rusko dostalo v ukrajinskom konflikte nečakaného „spojenca“ – je ním Rumunsko. Presnejšie povedané, sú to dvaja tamojší ministri obrany,... Čítať ďalej
18 | 11 | 2022 | Milan Laca

Optimista

"Aby sme si zabezpečili budúcnosť, potrebujeme upevniť národnú ideu jednoty Ukrajincov a to, že máme nepriateľa, ktorý tu bude ešte dlho. Aby nedošlo k druhému pokusu Putina, Ukrajina si musí zabezpečiť náležitý obranný potenciál,“ povedal odborník pre Espresso.

Ako na to...

Badrak vysvetlil, že je to možné robiť kombinovaným spôsobom, to znamená na jednej strane získať zbrane a technológie od západných partnerov, ako aj spustiť množstvo spoločných výrobných projektov a ekonomických programov v oblasti bezpečnosti. " A druhým je zintenzívnenie integrácie nášho vlastného vojensko-priemyselného komplexu do tohto biznisu".

Ide o rakety

„Dokážeme, a táto problematika je už naštudovaná a skúmaná na úrovni vývojárov raketovej techniky, vytvoriť raketu najskôr s doletom 500 km, potom 1000 km. Niektorí vývojári sú presvedčení, že v blízkej budúcnosti dokážeme vyvinúť  raketu s doletom 1500 km.  Dokážeme vyrobiť raketovú technológiu úplne nezávisle, ale stále potrebujeme prijímať určité prvky, kým sa náš obranný priemysel spamätá z úderov, ktoré mu zasadil Putinov režim,“ povedal Badrak.

ŠOKUJÚCE! Nevedia čo s ruskými raketami
Velenie vzdušných síl Ukrajiny priznalo, že protivzdušná obrana si nevie poradiť s raketovými útokmi. Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany nedokážu odolať raketovým útokom, povedal hovorca velenia vzdušných síl krajiny Jurij Ignat. Ruské... Čítať ďalej
17 | 11 | 2022 | Milan Laca

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik