V extraviláne Chorvátskeho Grobu má vzniknúť prevádzka zhodnocovania odpadov
16 | 11 | 2022 I Gabriela Fedičová/TASR

V katastri obce Chorvátsky Grob na nezastavanom území pri diaľnici D1 plánuje investor vybudovať oplotené centrum zhodnocovania odpadov. Spracovávať má biologicky rozložiteľný odpad i stavebný odpad. Zámer predložili na posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA).

"Areál je navrhnutý na ročný príjem 50.000 ton biologicky rozložiteľných odpadov a 85.000 ton stavebného odpadu," uvádza navrhovateľ - spoločnosť sEKO recyklačné centrum v predloženom materiáli. Upozorňuje, že lokalita prevádzky sa nachádza v dostatočnej vzdialenosti od obce a je izolovaná od najbližšej zástavby.

"Navrhovaná činnosť bude mať pozitívny vplyv na rozšírenie možností zhodnocovania využiteľných zložiek odpadov v území, dosiahnutie ekologicky vyhovujúcej výroby kompostu i certifikovaného recyklátu, ktorý je použiteľný v stavebníctve," dodáva.

Začiatok výstavby je naplánovaný na prvý kvartál budúceho roka, štart prevádzky odhaduje predkladateľ návrhu na posledný štvrťrok 2023. Odhadovaná investícia je vo výške deväť miliónov eur.

Gyimesi sa pýta Naďa: Tak teraz UKRAJINA NAPADLA NATO? (FOTO)
V utorok večer zasiahli pohraničie Poľska výbuchy, ktoré zabili dvoch ľudí. Naprieč slovenskou politickou scénou ale aj z radov polície sa začali šíriť hoaxy typu, že Rusko útočí na NATO. Tieto neuvážené reakcie, bludy polície i výroky militantných... Čítať ďalej
16 | 11 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik