Roman Michelko: Nenechajme bezostyšnú lož bez odozvy
06 | 11 | 2022 I Eka Balaskova

Politológ a spisovateľ Michelko sa zameral na prísľub Igora Matoviča, že jeho poslanci podporia predčasné voľby, ak k referendu príde 1,3 milióna voličov. Vo svojej glose tiež rozobral nedávnu demonštráciu v Košiciach a fatálne zlyhanie médií pri informovanosti o nej.

Dôkaz o prezidentkinej nestrannosti

Prezidentka urobila ďalšiu nevynútenú chybu. Úplne by stačilo, keby vypísanie referenda nechala bez "aktivistického" komentára o tom, že nikoho nebude presviedčať o tom, aby šiel k referendu. Michelko to vníma, ako hlúpy alibizmus.

"Jasne tým dala zase najavo, že nebude aktivisticky bojovať za vládu Hegera, Matoviča a túto svoloč, ale nijako sa jej nepozdáva ani návrat predchádzajúcej garnitúry," upozorňuje Michelko.

Scholz v Číne veľa nevybavil
Nemecký kancelár Olaf Scholz počas rokovaní s prezidentom Si Ťin-pchingom v Pekingu vyzval Čínu, aby využila svoj vplyv na Rusko na zastavenie vojny na Ukrajine. Scholz uviedol, že obe krajiny sa zhodli, že ruské jadrové hrozby sú "nezodpovedné a... Čítať ďalej
04 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Dobehnú ho vlastné lži

"Igor Matovič dal verejný prísľub, že ak sa referenda zúčastní toľko ľudí, koľko hlasov získala koalícia v roku 2020 vo voľbách, teda 1 304 268 hlasov, čo je mimochodom len 44 percent všetkých oprávnených voličov, tak všetci poslanci OĽANO podporia predčasné voľby," hovorí Michelko. 

Ten nehovorí, že to bude ľahké. Myslí si však, že každý do nohy, kto je s vládou nespokojný, by mal k referendu ísť. Dal výzvu všetkým, ktorí sú za predčasné voľby, aby spravili niečo atypické - chytiť Matoviča za slovo a umožniť mu splniť sľub.

"Je nutné niečo urobiť, aby politici nemohli len tak ľahko a tak beztrestne klamať. Toto im a osobitne Matovičovi nemôže len tak prechádzať," myslí si Michelko.

Ohliadnutie sa za Košicami

Ten bol podľa Michelka ukážkou absolútneho zlyhania médií.

"Vyzývam všetkých divákov a poslucháčov nech bombardujú Radu RTVS a nech sa pýtajú, ako je možné, že takto zlyhala a nech ju žiadajú o vyvodenie osobnej zodpovednosti konkrétnych ľudí, minimálne šéfky spravodajstva alebo aj samého riaditeľa.

To istí platí aj v prípade Rady TASR. Po takomto zlyhaní nie je možné, aby ľudia ostali ľahostajní. Miera hrubej manipulácie médií prekročila akékoľvek predstaviteľné hranice," vyčíta Michelko neobjektívne informácie verejnoprávnym médiám, podľa ktorých bolo v Košiciach pár stoviek demonštrantov.

Milan Mazurek: Urobili ste zo Slovenska druhé Calais
Nedávne vyjadrenia profesora Krčméryho, že na hraniciach je mnoho vzdelaných utečencov, ktorých berieme ako rovnocenných partnerov zdvihlo obrovskú vlnu hnevu. Milan Mazurek z hnutia Republika v tom má jasno. Vie, kto je za túto nebezbečnú situáciu... Čítať ďalej
05 | 11 | 2022 | Eka Balaskova

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik