Študentky sa boja sexuálneho predátora. Škola vie, o koho ide
30 | 10 | 2022 I Eka Balašková

Univerzita Komenského v stredu, 26. októbra informovala študentov o obťažovaní študentiek. Ide o pravidelné návštevy konkrétnej osoby, ktoré už rieši polícia.

Nie je to novinka

Univerzita už skôr v tomto roku zaviedla pri vstupe zo Šafárikovho námestia turnikety, pretože na dámskych toaletách študentku obťažoval neznámy muž. Tentokrát ide o systematické návštevy konkrétneho človeka, uviedla škola.

"Nešťastná" Zochova

Páchateľ si trúfol obťažovať študentky aj priamo na Šafárikovom námestí, ale aj na zastávke Zochova. Škola si odsledovala, že páchateľ sa realizuje hlavne v stredy v podvečer.

„Incidenty už rieši aj polícia a PraF UK spolu s rektorátom jej poskytuje plnú súčinnosť. Chcel by som všetkých požiadať, aby dbali o bezpečnosť svoju aj svojich kolegýň/kolegov,“ píše dekan Filozofickej fakulty UK v hromadnej korešpondencii pre študentov.

Dnes si pripomíname Deň narodenia Ľudovíta Štúra. Aký odkaz zanechal?
Deň narodenia Ľudovíta Štúra si pripomíname v Roku odkazu štúrovcov. Od roku 1996 si na Slovensku každoročne pripomíname pamätný deň - Deň narodenia Ľudovíta Štúra, ktorý pripadá na dnešok - 29. október. Tento rok význam pamätného dňa zvýrazňuje... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Nepríjemný zážitok

Ide o 25-30-ročného muža. Študentka, ktorá sa s ním dostala do kontaktu tvrdí, že obťažovanie prebiehalo najprv slovne, neskôr prešlo aj k fyzickým dotykom.

„Stála som pred školou a pozerala do telefónu, keď som odrazu mala jeho hlavu na ramene, vbehla som naspäť do budovy. V priebehu dvoch minút pribehlo dovnútra ďalších asi sedem dievčat, spoločne sme sa vybrali k vrátnikovi, keď muž vbehol aj do átria,” povedala študentka.

Je aj vulgárny

O incidentoch mladá žena hovorila aj so spolužiačkami. Podľa nich obťažovanie neznámym mužom opakuje už pár týždňov. Agresor sa vraj študentiek fyzicky dotýka a keď sa bránia, nadáva im.

„Všimla som si, že viaceré, ktoré sme tento útok zažili, sme čakali vnútri, kým po nás niekto nepríde. Určite to v nás niečo zanechalo, minimálne strach o bezpečie na našej škole,“ povedala jedna zo študentiek. Útočník má oslovovať študentky vetou “pekne voniaš”. 

Nicholsonová v Bruseli pošpinila Slovensko! Odkazy z domova si veru do vitríny nedá (VIDEO)
Slovenská europoslankyňa v EP vysvetlila, prečo Slovensko neratifikovalo Istanbulský dohovor. Je to podľa nej legálne týranie žien. Ľudia doma nechápu - ako môže takto kydať na vlastné korene? Lucia Ď. Nicholsonová to rozbalila naplno "Viete,... Čítať ďalej
29 | 10 | 2022 | Eka Balašková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik