Radačovský: Liberáli dostali strach! (VIDEO)
22 | 10 | 2022 I Eka Balaskova

Podľa europoslanca Miroslava Radačovského by sa Európa mala vrátiť ku svojim koreňom, ktoré sú v patriotizme. A práve ten podľa neho prekáža európskym liberálom.

Nový fenomén na vzostupe

"Bruselskí centristi, hlásajúci akési myšlienky federalizácie Európy a zavedenia jedinej ideológie liberalizmu, riadeného z jediného centra, dostali strach. V Taliansku, Švédsku, Maďarsku, Poľsku a postupne v Chorvátsku si občania zvolili vlády patriotov. Tzv. liberálna demokracia sa zľakla. Zľakla sa patriotov a jednoducho ich sebe vlastným spôsobom označila za pravicových extrémistov. Preto som v pléne Európskeho parlamentu na tému „Očisťovanie protieurópskej a extrémnej pravice“ vystúpil," píše europoslanec Miroslav Radačovský, ktorého vystúpenie neustále prerušoval nesúhlas prejavujúci kolega.

Čo zastaví čudnú ideológiu?

"To je možné novým zmáhajúcim sa politickým smerom a tým je patriotizmus. Patriotizmus a spájanie sa národných štátov patriotov je jediný možný spôsob ako vytvoriť Európu suverénnych národných štátov, vzájomne spolupracujúcich, medzi ktoré nepochybne patrí aj Slovensko, pretože v Európe sme a dokonca v jej strede," hovorí Radačovský.

Radačovský: Progresívne Slovensko opätovne zneužíva vraždu dvoch nevinných ľudí! Na Slovensku im vôbec nezáleží
Europarlament včera schválil rezolúciu, ktorá odsudzuje zločiny z nenávisti voči LGBTI+ ľuďom na Slovensku. Rezolúciu inicioval podpredseda EP Michal Šimečka (Progresívne Slovensko). Pripomenul to vo svojom statuse europoslanec Miroslav Radačovský.... Čítať ďalej
21 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Je to nedôstojné Slovákov

"Utekať z boja za charakter Európy a tým aj charakter Slovenska, populisticky ľúbivými, avšak, priznajme si, naivnými a strategicky nedomyslenými heslami „Odísť ihneď z EÚ!“, „Bojujeme za Slovensko!“, je jednak hrdého Slováka nedôstojné a možno aj zbabelé. Hoci s obsahom týchto hesiel ako takých súhlasím. Za suverénne postavenie Slovenska, v spoločenstve suverénnych národných štátov Európy, kde Slovensko patrí, je potrebné bojovať a nie ostať osamotení kdesi v kútiku a čakať, ako sa to vyvinie. Takýto postoj by nám generácie, ktoré prídu po nás, nikdy nezabudli," upozorňuje emeritný sudca Radačovský.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik