Šimečka o prezidentkinom prejave v EP: Zožala obrovský ÚSPECH! Áno, pred PRÁZDNOU SÁLOU, zakontroval Danko (FOTO)
20 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Minútový potlesk od práznej sály? Prezidentka Zuzana Čaputová mala v stredu prejav v Európskom parlamente (EP). Reagovala v ňom na streľbu, ku ktorej došlo v centre Bratislavy na Zámockej ulici 12. októbra večer pred podnikom, ktorý navštevuje LGBTI+ komunita. Zároveň nemecká Nadácia Friedricha Naumanna (FNF) oznámila, že udelila slovenskej prezidentke Cenu slobody za zásluhy o rozvoj občianskej spoločnosti a liberálnych hodnôt.

To sa, samozrejme, neobišlo bez reakcií

"Prezidentka Čaputová ukázala svetový formát. V Štrasburgu hovorila veľa o Slovensku, no jej prejav zožal úspech u europoslancov a europoslankýň naprieč frakciami, zo všetkých kútov Európy. Minútový potlesk v stoji na záver bol dôkazom, že prejav zarezonoval," nešetril chválou podpredseda europarlamentu a progresívec Michal Šimečka, ktorý Čaputovú v Štrasburgu aj privítal.

"Kamkoľvek dnes prezidentka zavítala, získala si ľudí svojou otvorenosťou a bezprostrednosťou. Záleží na tom, koho si volíme. A v Zuzane Čaputovej sme si vybrali tú najlepšiu možnú prezidentku," spieval Šimečka ódy na svoju bývalú kolegyňu z Progresívneho Slovenska.

FB/MŠ

Mediálna manipulácia po slovensky

Úplne inak to však vidí šéf SNS Andrej Danko. Národniar si všimol, že niektoré slovenské médiá opäť zavádzajú.

"Nadpis článku znel: Nemci ocenili Čaputovú. Čítate ďalej, zistíte, že je to nemecká nadácia. Na záver článku sa uvádza, že táto nadácia má napojenie na nemeckú liberálnu politickú stranu. Čo to znamená? Nemecké Progresívne Slovensko ocenilo svoju kolegyňu," krúti hlavou Danko nad takou manipuláciou s verejnou mienkou.

No v závere statusu už iba rezignoval: "Tak vyzerá pravda v liberálnej demokracii. Je to tak trápne, ako keď Čaputová čítala svoju A4 pred prázdnym Európskym parlamentom."

Zdroj: FB/AD

ŠOKUJÚCE zistenie: Vrah zo Zámockej nemal v hľadáčiku primárne dúhovú menšinu. Nenávidel všetkých! Na muške mal aj FICA
Akosi to nesedí s nenávisťou výlučne k LGBTI+ komunite! Vypovedať na NAKA o streľbe na Zámockej totiž bol aj šéf Smeru Robert Fico. Ak primárnymi cieľmi stredoškoláka boli politici naprieč celým politickým spektrom, počnúc Hegerom a končiac... Čítať ďalej
20 | 10 | 2022 | Diana Zaťková

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik