Fico rezignovane: Predčasné voľby? Nemá to zmysel
09 | 10 | 2022 I Diana Zaťková

Šéf Smeru-SD Robert Fico zdôraznil, že opozícia nemá zodpovednosť za štát, jediný cieľ jeho strany sú predčasné voľby v roku 2023. Taraba sa však na sťažuje.

Fico v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike však priznal, že nevidí zmysel rozprávať sa o odvolávaní vlády, pretože opozícia na to nemá 76 hlasov. Väčšie šance vidí pri ministrovi vnútra Romanovi Mikulcovi (OĽANO), ktorého kritizuje za nezvládnutie migrácie. Myslí si, že aj niektorí koaliční poslanci by boli ochotní podporiť jeho odvolanie.

Reagoval tak na slová predsedu parlamentu Borisa Kollára, ktorý tvrdí, že ak sa neschváli štátny rozpočet, treba ísť rýchlo do predčasných volieb.

Opozičný líder si myslí, že SaS bude mať problém zahlasovať za novelu Ústavy SR, ktorá má umožniť skrátenie volebného obdobia, preto bude problém ju presadiť.

"Robert Fico na TA3 práve povedal, že Smer mi nedodá hlasy na zvolanie schôdze na odvolanie vlády, pretože opozícia nemá dosť hlasov na odvolanie vlády. Znamená to, že SaS odmieta povaliť vládu. Mne to hovoril už cez týždeň, ale je to teraz verejne potvrdené. Takže je čierne na bielom, že SaS drží Hegera!" Skonštatoval to na sociálnej sieti Taraba v reakcii na Ficove slová v diskusii.

Kollár v tom má jasno: Ak neprejde štátny rozpočet, poďme do predčasných volieb
Ak sa neschváli štátny rozpočet, treba ísť rýchlo do predčasných volieb. Do ich termínu by musela opozícia garantovať podporu návrhov na pomoc ľuďom. V nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike to povedal predseda parlamentu a Sme rodina Boris... Čítať ďalej
09 | 10 | 2022 | Diana Zaťková/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik