Udrie Putin z Bieloruska?
28 | 09 | 2022 I Milan Laca

Chce zaútočiť na Kyjev a Volyň, bojovník ukrajinských ozbrojených síl povedal, že Putin sa pripravuje na presun jednotiek do Bieloruska.

Bielorusko sa tiež pripravuje na prijatie veľkého množstva ruskej techniky a vojsk.  Vladimír Putin   plánuje na Ukrajine zasiahnuť dvoma smermi – na Kyjev a  Volyň.

Vedia to presne

Po stretnutí Putina a Lukašenka sa začali prípravy na presun vojsk. Povedal to novinár, politický expert, dobrovoľník Ozbrojených síl Ukrajiny Kirill Sazonov vo video správe, ktorú zverejnil na internete. Zdôraznil, že po stretnutí oboch diktátorov v Bielorusku sa začala vážna modernizácia železnice a celej infraštruktúry. "Toto sú zdvíhacie vykladacie plošiny, to sú posunovacie lokomotívy, to sú prístupové cesty - logistika k železničným uzlom a rekonštrukcia Zjabrovky, ďalšieho letiska," tvrdí novinár. Všetky zákazky realizujú Rusi, nie Bielorusi a počíta sa, že v novembri by mala byť rekonštrukcia hotová.

Zelenskyj: Rusko sa svojimi krokmi usiluje oddialiť svoju porážku
Rusko sa prostredníctvom prebiehajúcej čiastočnej mobilizácie ozbrojených síl snaží oddialiť moment svojej porážky. Povedal to v noci na utorok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR správu prevzala z agentúry DPA a oficiálnej webovej... Čítať ďalej
27 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Signály

"To naznačuje, že Pitun presunie veľké množstvo pracovnej sily do Bieloruska a zasiahne dve oblasti logistiky. Volyň - prerušiť dodávky západných zbraní a Kyjev - to je jeho nový nápad, pretože toto je jediný spôsob, ako prinútiť Ukrajinu začať rokovania,“ poznamenal autor.

Armáda tiež vie svoje

Ukrajinský generál Igor Romanenko vyhodnotil riziko druhej ofenzívy proti Kyjevu . Povedal, že scenár, podľa ktorého Rusko, posilnené bieloruskými jednotkami, opäť zaútočí na Kyjev, by sa nemal brať do úvahy. Generál vysvetlil, že Rusko zatiaľ nemá silu na druhú kampaň proti Kyjevu.

A zahraničie...

Agentúra Bloomberg, s odvolaním sa na svoje zdroje napísala, že Kremeľ stále dúfa, že sa chopí iniciatívy vo vojne proti Ukrajine a po čiastočnej mobilizácii opäť presunie armádu do Charkova a Odesy .

Reakcia NATO by mala byť zničujúca, tvrdí Rau
Poliaci tlačia na NATO Poľský minister zahraničných vecí Zbigniew Rau počas svojej návštevy vo Washingtone v relácii "Meet the Press NOW" povedal, že ruský prezident Vladimir Putin sa vyhráža použitím jadrových zbraní na území Ukrajiny a nie... Čítať ďalej
28 | 09 | 2022 | Ivan Mihale/tasr

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik